Pepsi og Cola øger plastgenbruget

Der er mere genbrugsplast på vej ind i produktion og forsyningskæder hos både Pepsi og Coca-Cola. Førstnævnte vil bruge 35 procent mindre ny plast i 2025, mens rivalen netop har præsenteret en prøve på en flaske fremstillet med 25 procent havplast.

Pepsis LIFEWTR-brand skal pakkes i 100 procent genbrugsplast næste år, mens bubly ikke længere skal pakkes i plast fra 2020. Og så skal der mere gang i Sodastream-forretningen, lyder det. Illustration: PepsiCo.

04.10.2019

CSR.dk

Læskedrikgiganten PepsiCo har annonceret et nyt bæredygtighedsmål på produktionsfronten, hvor man frem mod 2025 vil reducere brugen af ny plastik med 35 procent på tværs af alle sine mange drikkevarebrands, svarende til 2,5 mio. ton plast.

Læs også: Salling Group vil have mere genbrug og mindre plast i emballagen

Derudover vil Pepsi booste sin Sodastream-forretning, hvor forbrugeren selv fremstiller sin sodavand i flasker, der bruges igen og igen, hvilket man mener vil fjerne 67 mio. flasker fra markedet frem mod 2025.

”Selvom vores indsats langt fra er slut, så er det her et skridt mere på vejen i PepsiCos arbejde med at bidrage til at skabe en verden, hvor plastik aldrig bliver affald. I takt med at vi accelererer vores vækst, fortsætter vi med at gøre vigtige fremskridt i retning af en cirkulær økonomi for emballage, som er et ansvar vi taget meget alvorligt”, siger PepsiCos CEO, Ramon Laguarta.

Colas flaske med havplast er indtil videre kun fremstillet i 300 eksemplarer, men potentialet i teknologien er enormt, mener selskabet. Foto: Coca-Cola.

Udmeldingen bygger oven på Pepsis eksisterende mål frem mod 2025 om 100 procent genanvendelig, kompostérbar eller bionedbrydelig emballage, og at øge brugen af genbrugsplast til 25 procent.

Teknologi med enormt potentiale
Også den historiske rival Coca-Cola rykker på plastikfronten. Den amerikanske mastodont brugte i 2017 tre millioner ton plastik til drikkevarebeholdere, og det tal vil man gerne nedbringe. Derfor har man netop præsenteret den første prøve på en flaske fremstillet med indsamlet havplast.

Selvom der kun er produceret 300 eksemplarer af flasken, så er det et vigtigt eksempel, påpeger selskabet, fordi den er den første plastikflaske nogensinde, hvor havplast er blevet genanvendt og brugt til fødevareindpakning.

Mere specifikt indeholder flasken ca. 25 procent plastik indsamlet fra Middelhavet og strande i regionen. ’Et lille skridt indtil videre, men teknologien bag har stort potentiale’, lyder det.

Det er således ikke helt nemt at få havplast ind i en forsyningskæde, hvor kvalitetskravene til emballagen er høje, og kvantiteten enorm. Men teknologien udvikler sig, så det nu er muligt at rense urenheder ud af affaldsplasten, så den i stedet for at ende på lossepladsen eller i et forbrændingsanlæg kan få nyt liv.

Med det nye bevis på teknologiens formåen ser Coca-Cola frem til at introducere genbrugsplasten i nogle af sine flasker fra næste år.

Læs også: HP og IKEA melder sig ind i kampen mod plastikforurening

”Forbedrede genbrugsteknologi er enormt spændende, ikke bare for os men for industrien og samfundet som helhed. De bringer visionen om et lukket plastikkredsløb tættere på, hvilket er grunden til, at vi investerer på området”, forklarer supply chain-direktør for Coca-Cola Western Europe, Bruno van Gompel.

-AK

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

21.01.2025CSR.dk

Danske kantiner går forrest i udviklingen mod en grønnere kost

20.01.2025ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

17.01.2025ØNSK ApS

Sponseret

“Bøtter der batter!”: et kig på ØNSKs cirkulære kaffeløsning

17.01.2025CSR.dk

Endelig afskaffes prisloftet på overskudsvarme

17.01.2025CSR.dk

Regenerativt landbrug: Udfordringer og potentialer

16.01.2025Atea Danmark A/S

Sponseret

Brd. Klee A/S fik med hjælp fra Ateas Customer Experience-team (CX) mindsket CO2-aftryk og sikret ansvarlig håndtering af udtjent it-udstyr

15.01.2025NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram tager ambitiøse skridt mod en grøn omstilling

15.01.2025CSR.dk

Tøjretur fører til massive mængder affald

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J