Pepsi og Cola øger plastgenbruget

Der er mere genbrugsplast på vej ind i produktion og forsyningskæder hos både Pepsi og Coca-Cola. Førstnævnte vil bruge 35 procent mindre ny plast i 2025, mens rivalen netop har præsenteret en prøve på en flaske fremstillet med 25 procent havplast.

Pepsis LIFEWTR-brand skal pakkes i 100 procent genbrugsplast næste år, mens bubly ikke længere skal pakkes i plast fra 2020. Og så skal der mere gang i Sodastream-forretningen, lyder det. Illustration: PepsiCo.

04.10.2019

CSR.dk

Læskedrikgiganten PepsiCo har annonceret et nyt bæredygtighedsmål på produktionsfronten, hvor man frem mod 2025 vil reducere brugen af ny plastik med 35 procent på tværs af alle sine mange drikkevarebrands, svarende til 2,5 mio. ton plast.

Læs også: Salling Group vil have mere genbrug og mindre plast i emballagen

Derudover vil Pepsi booste sin Sodastream-forretning, hvor forbrugeren selv fremstiller sin sodavand i flasker, der bruges igen og igen, hvilket man mener vil fjerne 67 mio. flasker fra markedet frem mod 2025.

”Selvom vores indsats langt fra er slut, så er det her et skridt mere på vejen i PepsiCos arbejde med at bidrage til at skabe en verden, hvor plastik aldrig bliver affald. I takt med at vi accelererer vores vækst, fortsætter vi med at gøre vigtige fremskridt i retning af en cirkulær økonomi for emballage, som er et ansvar vi taget meget alvorligt”, siger PepsiCos CEO, Ramon Laguarta.

Colas flaske med havplast er indtil videre kun fremstillet i 300 eksemplarer, men potentialet i teknologien er enormt, mener selskabet. Foto: Coca-Cola.

Udmeldingen bygger oven på Pepsis eksisterende mål frem mod 2025 om 100 procent genanvendelig, kompostérbar eller bionedbrydelig emballage, og at øge brugen af genbrugsplast til 25 procent.

Teknologi med enormt potentiale
Også den historiske rival Coca-Cola rykker på plastikfronten. Den amerikanske mastodont brugte i 2017 tre millioner ton plastik til drikkevarebeholdere, og det tal vil man gerne nedbringe. Derfor har man netop præsenteret den første prøve på en flaske fremstillet med indsamlet havplast.

Selvom der kun er produceret 300 eksemplarer af flasken, så er det et vigtigt eksempel, påpeger selskabet, fordi den er den første plastikflaske nogensinde, hvor havplast er blevet genanvendt og brugt til fødevareindpakning.

Mere specifikt indeholder flasken ca. 25 procent plastik indsamlet fra Middelhavet og strande i regionen. ’Et lille skridt indtil videre, men teknologien bag har stort potentiale’, lyder det.

Det er således ikke helt nemt at få havplast ind i en forsyningskæde, hvor kvalitetskravene til emballagen er høje, og kvantiteten enorm. Men teknologien udvikler sig, så det nu er muligt at rense urenheder ud af affaldsplasten, så den i stedet for at ende på lossepladsen eller i et forbrændingsanlæg kan få nyt liv.

Med det nye bevis på teknologiens formåen ser Coca-Cola frem til at introducere genbrugsplasten i nogle af sine flasker fra næste år.

Læs også: HP og IKEA melder sig ind i kampen mod plastikforurening

”Forbedrede genbrugsteknologi er enormt spændende, ikke bare for os men for industrien og samfundet som helhed. De bringer visionen om et lukket plastikkredsløb tættere på, hvilket er grunden til, at vi investerer på området”, forklarer supply chain-direktør for Coca-Cola Western Europe, Bruno van Gompel.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V