12.06.2020  |  Klima, miljø og energi

PFA lancerer klimavenligt investeringsunivers

Nu får 1,3 millioner danskere mulighed for at placere deres pensionsopsparing i ekstra klimavenlige virksomheder. PFA Pension lancerer PFA Klima Plus, hvor kravene til virksomhederne i portefølgen er tårnhøje.

PFA Pension har netop lanceret PFA Klima Plus, der giver pensionsgigantens 1,3 millioner kunder mulighed for at placere deres pensionsopsparing i klimavenlige investeringer.

Læs også: Grønne investeringer gør det godt under corona

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det betyder, at de aktier, kunderne kan investere i gennem Klima Plus, fra start af udleder 60 procent mindre CO2 end verdensaktieindekset, og i 2025 er klimaneutrale.

Derudover udvælges investeringsmulighederne også ud fra, i hvor høj grad, de lever op til ESG-kriterierne.

På grund af de høje krav til selskaberne indeholder PFA Klima Plus langt færre selskaber end den almindelig PFA Plus-pakke, hvilket kan give nogle udsving, fordi der er færre aktiver, der kan balancere hinanden.

Tre klimamål
Det behøver dog ikke give anledning til at lade sig skræmme væk, for som udgangspunkt bevarer PFA’s kunder samme risikoniveau og langsigtede afkastpotentiale med penge placeret i Klima Plus. Det understreger investeringsdirektør i PFA Kasper A. Lorenzen:

”Evnen til at håndtere klimarisici bliver et stadig vigtigere parameter, hvis man som virksomhed skal have succes på den lange bane. Når vi styrker indsatsen på dette område endnu mere, er det derfor både af hensyn til samfundsudviklingen, og fordi vi tror på, at de gode afkast i stigende grad bliver grønne. Af samme grund er arbejdet med klimainvesteringer ikke kun en del af PFA Klima Plus, men også allerede et stærkt fokusområde i resten af vores investeringsportefølje”, siger han.

Læs også: DI: Talrige virksomheder planlagde grønne investeringer før coronakrisen

PFA Klima Plus bygger på tre konkrete klimamål: At aktieportefølgen i Klima Plus fra dag ét udleder 60 procent mindre CO2 end verdensaktieindekset, at hele produktet er CO2-neutralt i 2025, og at produktet i 2030 skal være CO2-negativt, hvilket vil sige, at det trækker mere CO2 ud af atmosfæren, end investeringerne udleder.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere