DI: Talrige virksomheder planlagde grønne investeringer før coronakrisen

DI’s Virksomhedspanel viser, at flere virksomheder havde grønne investeringer for øje inden coronakrisen indtraf. Foruden annonceringen af en overlevelsesplan, opruster DI selv inden for klimapolitikken med en ny vicedirektør, der skal involvere alle brancher i den grønne omstilling.

I en nyoprettet stilling har DI ansat Anne Højer Simonsen som vicedirektør. Hun skal være med til at skubbe DI's ambitioner om den grønne omstilling i Danmark. Foto: DI.

24.04.2020

CSR.dk

Inden coronakrisen ramte Danmark, havde ni ud af ti virksomheder planlagt at investere i grønne tiltag og initiativer over de næste tre år. Mere end halvdelen havde således tænkt sig at investere mere, end de havde gjort de foregående år. Det kunne DI’s Virksomhedspanel konkludere. 

“Lige nu drejer det sig om én ting i virksomheder over hele landet: At holde skruen i vandet og dermed sikre, at virksomheden klarer sig, og at så mange medarbejdere som muligt kan beholde deres job – også efter krisen. Derfor er det helt naturligt, at mange virksomheder skyder deres investeringer. Det, vi sammen skal sørge for, er at få investeringerne i gang igen – også i grønne løsninger”, siger administerende direktør for DI, Kent Damsgaard.

Læs også: EU-ministre: Grøn omstilling skal være vækstmotor efter krisen

For at virksomhederne bedst muligt kan komme gennem krisen har DI fremlagt en 88 mia. kroner dyr plan, bestående af over 70 vækstskabende og bæredygtige forslag. Planen skal blandt andet skabe 30.000 arbejdspladser, løfte velstanden med 45 mia. kroner i år og gøre det muligt at indfri en fjerdedel af regeringens mål om en 70 procents reduktion af drivhusgasserne inden 2030. 

Sammen med de vedtagne hjælpepakker, skal planen kunne sætte Danmark bedre i gang på den anden side, samtidig med, at der arbejdes for et grønnere erhvervsliv og samfund. 

“Vi skal investere massivt for at komme tilbage på sporet – og investeringerne bør i høj grad være grønne, så vi kommer stærke ud af coronakrisen, uden at styre direkte videre ind i en klimakrise. Der er et stort vækstpotentiale i at skabe bæredygtige produkter på en bæredygtig måde”, siger Kent Damsgaard. 

”Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand”, siger Anne Højer Simonsen, kommende vicedirektør hos DI. Foto: DMI..

Intern indsats
Foruden planen vil DI også selv tage skridt for at sikre, at erhvervslivet spiller en central rolle på den klimapolitiske scene. I en nyoprettet stilling som vicedirektør har DI derfor pr. 1. maj 2020 ansat Anne Højer Simonsen, der vil få ansvaret for organisationens udvalg for klima- og energipolitik. 

Samtidig vil hun indgå samarbejde med DI’s branchedirektører, herunder branchedirektør Troels Ranis hos DI Energi, i arbejdet om at aktivere alle brancher i en grøn plan, der går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser.

“Anne Højer Simonsen ved rigtig meget om klima og klimapolitik. Hun kender de politiske processer ud og ind, hun har et stort netværk, kan kommunikere klart og tydeligt, så man forstår det, og så er hun en dygtig og erfaren leder. Jeg ser derfor rigtigt meget frem til, at vi får Anne med på holdet”, siger Kent Damsgaard.

Klima kræver ledelseskraft
DI har gennem de senere år løbende lanceret initiativer til fordel for klimaet. I efteråret lancerede organisationen blandt andet en 2030-plan, med et bud på, hvordan man kan indfri ambitionen om 70 procents CO2-reduktion og samtidig skabe vækst, velstand og øget beskæftigelse. Siden november har DI desuden medvirket i de klimapartnerskaber, der er nedsat af regeringen.

“Vi kan se at med de mange projekter og ideer, vi har i vores pipeline, vil vi have stor gavn af yderligere ledelseskraft. Vi skal have indfriet de høje ambitioner, og vi skal sikre, at virksomhederne bliver inddraget – på tværs af størrelse, branche og geografi”, siger Kent Damsgaard.

Læs også: VE-agentur: total grøn energiomstilling vil koste 890 billioner – men det kan betale sig

Med Anne Højer Simonsen, der kommer fra en stilling som vicedirektør hos DMI, ved roret ønsker DI, at alle typer virksomheder og brancher inkluderes i de indsatser, der skal i den grønne omstilling. 

”Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand”, siger Anne Højer Simonsen.

- HCL

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

20.05.2025CSR.dk

Seks organisationer med fælles opråb: Danmark har brug for en ny affaldspolitik

19.05.2025CSR.dk

Danske pensionskroner investeret i kontroversielt brasiliansk olieprojekt

19.05.2025Valified

Sponseret

Banebrydende samarbejde skal trække ESG ind i hjertet af banksektoren

16.05.2025CSR.dk

CopenPay udvider: København belønner grønne turister

15.05.2025CSR.dk

DTU vil sikre social impact fra idéfasen

14.05.2025CSR.dk

Investorer fastholder interessen for bæredygtige investeringer trods politisk modvind

13.05.2025CSR.dk

Diversitet bliver nøglen til at tiltrække næste generation af medarbejdere

13.05.2025CSR.dk

Randers Tegl skruer ned for CO2 og op for konkurrenceevnen

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Auditorkursus i kvalitetsledelse

Formålet med kurset er at få et grundigt kendskab til de værktøjer og auditprincipper, der skal anvendes af auditorerne, for at virksomheden får det optimale udbytte af virksomhedens kvalitetsledelsessystem efter DS/EN ISO 9001:2015 og den interne audit.

Dato

21.05.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

21.05.2025

Sted

Odense

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

21.05.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Dakofa
Kursus
Bygge- og anlægsaffald – Håndhævelse, tilsyn og straf

På dette kursus tager vi fat på de mange spørgsmål og usikkerheder, der kan opstå undervejs i et tilsynsforløb

Dato

21.05.2025

Tid

09:00

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

21.05.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

21.05.2025

Tid

09:00

Sted

Online