10.09.2018  |  Klima, miljø og energi

PFA og PKA vil investere op mod 30 milliarder i Ørsteds bæredygtige projekter

Pensionskasserne ejer 50 procent af verdens største havvindmøllepark og vil i fremtiden øge investeringer som denne.

I forbindelse med energiselskabet Ørsteds åbning af verdens største havvindmøllepart, Walney Extension, i Nordengland, vil pensionsselskaberne PFA og PKA skrue op for bæredygtige investeringer i den nære fremtid, skriver børsen.dk.

"Vi har 17 mia. kr. i grønne investeringer, og målsætningen er at komme op omkring et tilsagn på 30 mia. kr. i 2020. Det vil svare til 10 pct. af vores samlede portefølje," lyder det fra Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA, til børsen.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: CNN: Danamark er foregangsland for vindenergi

Og det genklinger hos PFA Pension:

"Sidste år foretog vi investeringer for 17 mia. kr., hvor vi i historisk kontekst har brugt 2-3 mia. kr. om året. Fremover kommer vi til at bruge 10-15 mia. kr. pr. år, afhængigt af om de rigtige projekter er der," forklarer Henrik Nøhr Poulsen, direktør for aktier og alternative investeringer i PFA Asset Management til børsen.dk.

Gerne halvdelen til grøn energi
Henrik Nøhr Poulsen understreger, at der ikke er nogen plan for hvor stor en del af det beløb, der skal gå til grøn energi.

"Vi kan sagtens finde et sted mellem 10 og 30 mia. kr. til det område de næste ti år, hvis de rigtige projekter er der. Men vi kan sagtens se, at 33-50 pct. af de investeringer, vi laver i alternativer, bliver i energi og infrastruktur. Halvdelen af det beløb må meget gerne være i vedvarende energi," siger han til børsen.dk.

Læs også: Good Energy og Ørsted forlænger havmølleaftale

Og Ørsteds direktør vil gerne gå sammen med pensionskasserne om de store havvindmølleprojekter igen i fremtiden:

"Vi er i gang med at lave partnerskabsaftaler på det næste store havvindmølleprojekt, som hedder Hornsea Project One, hvor vi vil sælge 50 pct. Her vil det også være muligt at få pensionskapital ind, ligesom det vil være med andre projekter fremover," lyder det fra Henrik Poulsen, direktør i Ørsted, til børsen.dk.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere