03.05.2010  |  Klima, miljø og energi

PhotoSolar vinder EU-miljøpris

Danske PhotoSolar har netop fået EU’s miljøpris for virksomhedens teknologi til solafskærmning af glasfacader, der reducerer behovet for køling af bygninger og forbedrer indeklimaet.

Blandt dommerkomitéens begrundelser for at tildele Photosolars’ solafskærmning, kaldet MicroShade, den eftertragtede miljøpris, var bl.a. at MicroShade reducerer energiforbruget, forbedrer indeklimaet i bygninger og samtidig gør det til en totaløkonomisk konkurrencedygtig pris.

Solafskærmningen består af et tyndt metallag opbygget af mikrolameller. Når solen skinner, lader MicroShade lys slippe igennem, men holder varmen ude. Også er solafskærmningen praktisk taget 100 procent vedligeholdelsesfri.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

På Malling Skole i Aarhus Kommune sænkede MicroShade indetemperaturen fra 30 til 25,5 grader under testforsøg i sommeren 2009.

PhotoSolar arbejder i øjeblikket på at udvikle mikrolamellerne til også at fungere som solceller, så solafskærmningen ikke bare køler bygningerne men også producerer strøm, som eksempelvis kan anvendes til køling og dermed yderligere reduktion af energiforbruget.

-JR

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere