01.04.2020 | Menneskerettigheder
PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder
PKA har netop skrevet under på den såkaldte Investor Alliance for Human Rights. Dermed slutter pensionskassen sig til en kreds af 176 internationale investorer med samlet 30 billioner under administration, der kræver større fokus på menneskerettigheder fra en række af verdens største selskaber.
PKA slutter sig til kampen for grundlæggende menneskerettigheder for ansatte hos verdens største virksomheder. Foto: PKA.
I et fælles brev underskrevet af alle deltagerne i Investor Alliance for Human Rights kræver investorerne, at 95 af verdens største selskaber gør en større indsats for at overholde grundlæggende menneskerettigheder i hele deres værdikæde.
Læs også: Rapport linker bl.a. Bestseller og H&M til tvangsarbejde i Kina
Det indebærer for eksempel at ansatte i selskaberne og hos deres underleverandører får en fornuftig betaling for deres arbejde, at de er sikret ordentlige arbejdsforhold og at de ikke bliver tvunget til at udføre farligt arbejde.
"Vi tror på, at det kan sætte gang i en reel forandring i de virksomheder, vi henvender os til”, siger Dewi Dylander, underdirektør i PKA med ansvar for ESG og ansvarlige investeringer. Foto: PKA.
”Respekt for menneskerettigheder betyder meget for PKA og vores medlemmer, og vi ønsker at påvirke de selskaber, vi investerer i, i en så positiv retning som muligt. Vi har gode erfaringer med at gå sammen med andre store investorer og tale med en endnu større stemme, end vi kan på egen hånd. Det ved vi blandt andet fra vores arbejde med klima og grøn omstilling. Den tilgang tror vi også virker, når det gælder menneskerettigheder”, fortæller underdirektør og chef for ansvarlige investeringer i PKA, Dewi Dylander.
Taler med en større stemme
De 95 modtagere af opfordringen fra Investor Alliance for Human Rights er udvalgt efter den anerkendte rangliste Corporate Human Rights Benchmark.
Her bliver virksomhederne rangeret efter, hvor gode de er til at sikre gennemsigtighed om, at menneskerettighederne bliver overholdt i deres værdikæde.
PKA’s chef for ansvarlige investeringer forventer, at brevet vil få en række af selskaberne til at være mere gennemsigtige om deres indsats for at overholde menneskerettighederne.
”Når vi er 176 investorer fra hele verden med mere end 30 billioner kroner under administration, der taler med en stemme, så bliver der lyttet. Og vi tror på, at det kan sætte gang i en reel forandring i de virksomheder, vi henvender os til”, siger Dewi Dylander.
Deltagerne i Investor Alliance for Human Rights vil fremadrettet følge udviklingen i de selskaber, man har henvendt sig til.
Læs også: Undersøgelse: Tre ud af fire danskere vil fravælge restauranter med dårlige arbejdsvilkår
Den dialog vil også indgå PKA’s arbejde med aktivt ejerskab. I yderste konsekvens kan selskaber, der ikke er villige til at gå i dialog med PKA og Investor Alliance for Human Rights, og som ikke viser tegn på forbedringer blive ekskluderet fra PKA’s investeringer.
- SMF
Samfund

Mere grøn energi og bedre regler, tak
Fire virksomheder ønsker sig fart på udbygningen af grøn energi og forudsigelige krav – som gerne må være høje. Bare de er ens for alle.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Klima, miljø og energi

ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier
Med nye regler og krav om rapportering af ESG på vej kan virksomheders arbejde på området også kunne påvirke prissætningen af deres aktier. Det fortæller tidligere advokat og nuværende bæredygtighedsdirektør hos ISS.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.