01.04.2020  |  Menneskerettigheder

PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder

PKA har netop skrevet under på den såkaldte Investor Alliance for Human Rights. Dermed slutter pensionskassen sig til en kreds af 176 internationale investorer med samlet 30 billioner under administration, der kræver større fokus på menneskerettigheder fra en række af verdens største selskaber.

I et fælles brev underskrevet af alle deltagerne i Investor Alliance for Human Rights kræver investorerne, at 95 af verdens største selskaber gør en større indsats for at overholde grundlæggende menneskerettigheder i hele deres værdikæde.

Læs også: Rapport linker bl.a. Bestseller og H&M til tvangsarbejde i Kina

Det indebærer for eksempel at ansatte i selskaberne og hos deres underleverandører får en fornuftig betaling for deres arbejde, at de er sikret ordentlige arbejdsforhold og at de ikke bliver tvunget til at udføre farligt arbejde.

”Respekt for menneskerettigheder betyder meget for PKA og vores medlemmer, og vi ønsker at påvirke de selskaber, vi investerer i, i en så positiv retning som muligt. Vi har gode erfaringer med at gå sammen med andre store investorer og tale med en endnu større stemme, end vi kan på egen hånd. Det ved vi blandt andet fra vores arbejde med klima og grøn omstilling. Den tilgang tror vi også virker, når det gælder menneskerettigheder”, fortæller underdirektør og chef for ansvarlige investeringer i PKA, Dewi Dylander.

Taler med en større stemme
De 95 modtagere af opfordringen fra Investor Alliance for Human Rights er udvalgt efter den anerkendte rangliste Corporate Human Rights Benchmark.

Her bliver virksomhederne rangeret efter, hvor gode de er til at sikre gennemsigtighed om, at menneskerettighederne bliver overholdt i deres værdikæde.

PKA’s chef for ansvarlige investeringer forventer, at brevet vil få en række af selskaberne til at være mere gennemsigtige om deres indsats for at overholde menneskerettighederne.

”Når vi er 176 investorer fra hele verden med mere end 30 billioner kroner under administration, der taler med en stemme, så bliver der lyttet. Og vi tror på, at det kan sætte gang i en reel forandring i de virksomheder, vi henvender os til”, siger Dewi Dylander.

Deltagerne i Investor Alliance for Human Rights vil fremadrettet følge udviklingen i de selskaber, man har henvendt sig til.

Læs også: Undersøgelse: Tre ud af fire danskere vil fravælge restauranter med dårlige arbejdsvilkår

Den dialog vil også indgå PKA’s arbejde med aktivt ejerskab. I yderste konsekvens kan selskaber, der ikke er villige til at gå i dialog med PKA og Investor Alliance for Human Rights, og som ikke viser tegn på forbedringer blive ekskluderet fra PKA’s investeringer.

- SMF 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere