05.07.2022  |  Samfund

Podcast: Bryd vanerne med Thomas VovemoD

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi skal bryde vores vaner. Det er pinedød nødvendigt, for at vi kan komme i mål med den grønne omstilling. Men hvordan gør vi det, og hvorfor er det så svært? Det ved Thomas VovemoD en masse om. Lyt med her.

Vi har alle prøvet det: Det er nytårsaften, dellen om maven er blevet for stor, så den 1 januar skal den delle trænes væk! Kort tid efter er det ”business as usual”, træningen stopper, slikket finder sin plads på sofabordet igen, og nytårsforsættet ryger i skraldespanden.

Vaner er enormt svære at bryde – det gælder de ”personlige” såvel som de grønne vaner, som vi alle er nødt til at få flere af, og meget hurtigere end vi selv har lyst til, hvis vi skal undgå klimakatastrofen. Men hvorfor er vaner så svære at bryde, og hvordan gør vi?

Det ved Thomas VovemoD, direktør i VanebrudsPalæet, en masse om. Han og Vanebrud hjælper virksomheder og organisationer med at give deres medarbejdere nye, grønne vaner. Til formålet har de udviklet et helt unikt værktøj, en slags regnemaskine, der hjælper med at forstå, hvor vores klimabelastning er størst, og hvilke vaner vi skal ændre for at udlede mindre CO2.

Det handler om at identificere vaner og faldgruber, og så sætte ind og ændre en lille ting ad gangen. Hvis du vil ændre 20 ting på én gang, er det dømt til at gå galt.

”Der går nærmest sport i at finde det område, hvor folk føler, at en lille vaneændring kan have stor betydning for det personlige CO2-udslip. For eksempel flyrejser, oksekød, tøjindkøb. Og jo mere folk selv finder en løsning, jo mere motiverede er de for at ændre på vanerne”, siger Thomas VovemoD.

Lyt med til en spændende samtale om at bryde vaner, hvor vi også kommer ind på musikfestivalen Northside, som er blevet kødfri, og det store ramaskrig, det har medført. Noget du i øvrigt kan høre meget mere om i den næste udgave af Bæredygtig Business med Steffen Max Høgh. Abbonér på podcasten i din podcastapp – så får du automatisk besked, når der er nye episoder.

Lyt til podcasten her.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere