02.09.2021  |  Klima, miljø og energi

Podcast: DFD upcy giver nyt liv til kasserede tekstiler

Indhold fra partner Hvad er dette?

I Danmark kasserer vi 90.000 tons tekstil hvert eneste år! 1/3 går til genbrug. Men 2/3 ryger direkte på forbrændingen! Vi skal blive meget bedre til at genanvende tekstiler, og det har den lille virksomhed DFD upcy et ambitiøst mål om at gå forrest med

DFD upcy er en lille virksomhed med store ambitioner. Målet er, at de inden 2025 skal genanvende 100% af kasserede tekstiler fra DFD – De Forenede Dampvaskerier, såsom duge, måtter, lagner etc. DFD lever af udlejning af tekstiler, som de vasker rene og leverer til kunderne. Men når der kommer pletter eller huller i tekstilerne, skal de have nyt liv i stedet for at ryge på forbrændingen.

Vært i Bæredygtig Business, Steffen Max Høgh, taler med Marketingchef Peter Jørgensen om DFD upcy. Han fortæller hvordan de tekstiler, der af den ene eller anden grund kasseres, får nyt liv som noget andet. For eksempel kan en dug med en rødvinsplet designes om til en ny kokkejakke. De kasserede tekstiler får mange nye anvendelsesmuligheder, når DFD upcys designere har været på arbejde.

Men hvad med økonomien i det? Kan det betale sig? Nej, siger Peter Jørgensen. Ikke lige nu. Men han mener ikke, de har råd til at lade være, klodens tilstand taget i betragtning. Og i øvrigt er det godt for markedsføringen af virksomheden, at de kan fortælle den gode historie om, hvordan en kasseret hospiltalsdyne blev til en ny dynejakke, som blev brugt i testcentrene, mens det var koldt, og folk skulle testes for Corona.

Peter Jørgensen tror, at partnerskaber er vejen frem for virksomheder, der har spildprodukter, og så er det vigtigt, at spildprodukterne bliver set som en værdi, der kan genanvendes. Det skal ikke koste penge at komme af med det – det skal derimod kunne betale sig at genanvende og sælge spildprodukter.

Lyt med til en spændende samtale om den lille virksomhed, der gerne vil gå forrest i den grønne omstilling og genanvende tekstiler, som er en af de mest klimabelastende forbrugsgoder.

Du kan lytte med her.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere