02.09.2021 | Klima, miljø og energi
Podcast: DFD upcy giver nyt liv til kasserede tekstiler
Indhold fra partner Hvad er dette?
I Danmark kasserer vi 90.000 tons tekstil hvert eneste år! 1/3 går til genbrug. Men 2/3 ryger direkte på forbrændingen! Vi skal blive meget bedre til at genanvende tekstiler, og det har den lille virksomhed DFD upcy et ambitiøst mål om at gå forrest med
DFD upcy er en lille virksomhed med store ambitioner. Målet er, at de inden 2025 skal genanvende 100% af kasserede tekstiler fra DFD – De Forenede Dampvaskerier, såsom duge, måtter, lagner etc. DFD lever af udlejning af tekstiler, som de vasker rene og leverer til kunderne. Men når der kommer pletter eller huller i tekstilerne, skal de have nyt liv i stedet for at ryge på forbrændingen.
Vært i Bæredygtig Business, Steffen Max Høgh, taler med Marketingchef Peter Jørgensen om DFD upcy. Han fortæller hvordan de tekstiler, der af den ene eller anden grund kasseres, får nyt liv som noget andet. For eksempel kan en dug med en rødvinsplet designes om til en ny kokkejakke. De kasserede tekstiler får mange nye anvendelsesmuligheder, når DFD upcys designere har været på arbejde.
Men hvad med økonomien i det? Kan det betale sig? Nej, siger Peter Jørgensen. Ikke lige nu. Men han mener ikke, de har råd til at lade være, klodens tilstand taget i betragtning. Og i øvrigt er det godt for markedsføringen af virksomheden, at de kan fortælle den gode historie om, hvordan en kasseret hospiltalsdyne blev til en ny dynejakke, som blev brugt i testcentrene, mens det var koldt, og folk skulle testes for Corona.
Peter Jørgensen tror, at partnerskaber er vejen frem for virksomheder, der har spildprodukter, og så er det vigtigt, at spildprodukterne bliver set som en værdi, der kan genanvendes. Det skal ikke koste penge at komme af med det – det skal derimod kunne betale sig at genanvende og sælge spildprodukter.
Lyt med til en spændende samtale om den lille virksomhed, der gerne vil gå forrest i den grønne omstilling og genanvende tekstiler, som er en af de mest klimabelastende forbrugsgoder.
Klima, miljø og energi

Podcast: Plantemad - fra niche til allemandseje
Engang var plantemælk noget som få mennesker drak, fordi de ikke kunne tåle laktose. Men så ændrede Naturli’ strategi og gjorde plantemad hipt! Mød direktør og selvudnævnt poster boy Henrik Lund i Bæredygtig Business.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: HR og bæredygtighedstsunamien
”Bæredygtighed kommer til at rulle ind over danske virksomhederne som en tsunami de næste to år. Og de virksomheder, der ikke er med på vognen, vil få sværere og sværere ved at rekruttere de medarbejdere, de har brug for”, siger dagens gæst
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Omstilling til fremtiden med Peter Hesseldahl
Steffen Max Høgh taler med journalist, fremtidsforsker og forfatter Peter Hesseldahl om, hvordan vi redder verden.
Indhold fra partner
Kommunikation

Podcast: Bæredygtighed og Marketing med Julie Daugaard
Vært Steffen Max Høgh går i denne sæson af podcasten Bæredygtig Business i dybden med, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling. I dag handler det om marketing.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed er en kæmpe ledelsesopgave
Ledere som vil forstå, hvordan de skal gribe bæredygtighed an, kan med stor fordel lytte til denne episode. Her gennemgår vi alle de udfordringer og mulige løsninger, som ledelsen står overfor, hvis de vil være en ”Klimaklar virksomhed”.
Indhold fra partner
Kommunikation

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam
Strategisk kommunikation med fokus på CSR og samfundsansvar har ændret sig markant i løbet af de sidste 10 år. Før troede virksomhederne ikke, at forbrugerne var interesserede i emnet. Nu ved de fleste, at CSR-kommunikation er et must!
Indhold fra partner