07.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Politisk opbakning til dansk indsats for ansvarlig soja

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmarks import af fx soja skal ikke være medskyldig i afskovning. Men et decideret importstop er ikke nødvendigvis løsningen ifølge fødevareminister Mogens Jensen, der fremhæver Dansk Alliance for Ansvarlig Soja som et vigtigt initiativ.

”Det er en rigtig vigtig dagsorden, og jeg tror, at alle deler bekymringerne for afskovningen i Brasilien og også andre dele af verden”, sagde fødevareminister Mogens Jensen i forbindelse med behandling af et lovforslag fremsat af Enhedslisten om stop for import af kød og soja produceret som følge af afskovning i Brasilien.

”Vi skal ikke uden videre acceptere, at de varer, vi importerer til Danmark, er skyld i afskovning ude i verden hverken direkte eller indirekte”.

Ministeren mente dog ikke, at et decideret import-stop er en hensigtsmæssig vej at gå. I stedet lagde han vægt på en række andre initiativer for at sikre afskovningsfri sojaproduktion.

Blandt andet fremhævede ministeren Dansk Alliance for Ansvarlig Soja, der faciliteres af Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), som et vigtigt forum, der kan bidrage til, at der kun efterspørges ansvarlig produceret, afskovningsfri soja i Danmark.

”Jeg er rigtig glad for, at der i september blev lanceret en dansk alliance for ansvarlig soja (…) og Miljø- og Fødevareministeriet bakker fuldt op om alliancen og er aktivt involveret i arbejdet”.

Det første møde i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja blev afholdt hos DIEH d. 4. december med deltagelse af blandt andet fødevareminister Mogens Jensen.

Der var bred enighed blandt de øvrige politiske partier om behovet for en dansk indsats for at sikre, at soja importeret til Danmark er produceret under ansvarlige forhold.

Se og hør hele behandlingen af lovforslaget her

Mere fra DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er den danske alliance for etisk handel, der samler førende virksomheder, NGO'er, erhvervs- og brancheorganisationer, offentlige instanser og fagbevægelsen i et unikt netværk.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere