04.11.2015  |  Medarbejder

Polske og danske vognmænd i fælles front mod social dumping

Dansk Transport og Logistik har indgået en aftale med den polske søsterorganisation om at stoppe social dumping i transportbranchen.

Formanden for Dansk Transport og Logistik (DTL) har sikret polsk opbakning i kampen mod social dumping efter et visit i landets hovedstad, Warszawa.

Her deltog han til i række møder om strategien mod ulovlig cabotage, også kaldet piratkørsel, hvor alle parter blev enige om klarere regler i EU-regi. Det skriver DTL Magasinet.

Læs også: Arbejdsgivere presser syge medarbejdere på job

”Polakkerne ønsker heller ikke et marked fyldt med gråzoner og uklare tilstande”, siger formand for DTL, Erik Østergaard. 

”Danske og polske vognmænd oplever en hverdag, hvor EU-reglerne, som de er i dag, ikke kan håndteres af dem, der ønsker at konkurrere på fair og lige vilkår. Nu må EU arbejde på at gøre erhvervets rammebetingelser mere operationelle og konstruktive”, siger formanden om opråbet til EU-Kommissionen.

Læs også: Stadig flere kommuner indfører kædeansvar

EU-lovgivningen er kompleks, og det åbner op for, at dem der ønsker det, for let kan fortolke og omgås den, vurderer Erik Østergaard.  

”EU udsteder en umådelige mængde af love og regler, der er for komplicerede og giver juridiske smuthuller for dem, der vil udnytte situationen. Vi ønsker fair konkurrence på ens betingelser. Det er også et grundlæggende ønske hos de østeuropæiske vognmænd, ligesom det også er det for de vestlige."

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere