05.12.2019  |  Samfund

PostNord klar med bæredygtig emballage

Med en ny, genanvendelig emballage til salg på posthusene regner PostNord med at spare op til 42 procent CO2 på gave- og pakkeindpakning. Med tiden vil virksomheden også udvide med en pantordning til emballagen.

I arbejdet med at reducere CO2-udledningen fra pakker og breve, introducerer PostNord nu en ny miljøvenlig genbrugsemballage, som kan købes på en række af landets posthuse.

Læs også: Zalando skifter til bæredygtig emballage i 2020

Emballagen, som er udviklet af virksomheden RE-ZIP, kan genbruges op til 30 gange, og derved spare op til 42 procent CO2 sammenlignet med engangsemballage, meddeler selskabet.

”Vi arbejder hele tiden på at reducere vores samlede CO2-udledning ved at teste og implementere løsninger, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Vi er derfor rigtig glade for samarbejdet med RE-ZIP, som er med til at sikre, at klimabelastningen pr. pakke og brev bliver kraftigt reduceret for hver gang emballagen genbruges”, siger Stine Sander, head of e-Commerce & Communication, PostNord Danmark.

Den genanvendelige emballage gennemgår en betydelig kortere vej til genbrug sammenlignet med almindelige emballager.

Modtageren af pakken kan aflevere den brugte emballage ved at putte den i en rød postkasse eller indlevere den på det lokale posthus, og så vil emballagen efter et hurtigt kvalitetstjek blive sendt tilbage i omløb.

Stadig i startfasen
Emballagen fås i tre forskellige størrelser: small, medium og large for henholdsvis 20 kr., 25 kr. og 30 kr. Og i en introduktionsperiode henover jul og nytår vil den genanvendelige emballage kunne købes i hele landet på 200 af PostNords større posthuse. Fra årsskiftet vil emballagen også kunne købes på PostNords øvrige posthuse.

”Vi er stadig ved at udvikle på konceptet og er kun i startfasen. Hvis danskerne tager godt imod emballagen, vil vi i det nye år arbejde på en pantløsning, hvor man på samme måde, som vi kender det fra flasker kan pante emballagen og derved motivere til en høj andel af genanvendelse”, siger Stine Sander.

Læs også: PostNord tester nyt pallesystem, der skal gøre transporten grønnere

Siden 2009 har PostNord mere end halveret CO2-udledningen pr. pakke fra lidt over 800 gram til under 300 gram. I dag kan der sendes 36 pakker, der vejer to kilo, for den samme miljøbelastning som produktionen af én 250 grams hakkebøf.

-SMP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere