01.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Zalando skifter til bæredygtig emballage i 2020

Zalando tager et skridt mod at minimere sit miljøaftryk. Mode- og livsstil e-handelsvirksomheden erstatter plastikposer til skønhedsprodukter med papirsposer. Visionen for 2020 er at blive den førende platform for bæredygtig mode i Europa.

I 2020 vil Zalando have udskiftet alle sine emballagematerialer med miljøvenlige materialer, der er 100 procent genanvendelige. Herudover vil mode- og livsstil e-handelsvirksomheden reducere sit forbrug af plastik markant.

Læs også: Modebranchens vækst og bæredygtighedsindsats matcher dårligt

“Lige nu er vi i gang med at konvertere de plastikposer, som vores skønhedsprodukter leveres i til papir. Skønhedsprodukter behøver ekstra beskyttelse, da de er skrøbelige. Nu har vi imidlertid fundet et alternativ af papir, som er 100 procent genanvendt og som desuden kan genanvendes til andre formål”, siger David Hejgaard, nordisk chef hos Zalando, og fortsætter:

”Samtidig har vi introduceret såkaldte polybags, tynde beskyttelsesomslag til hver enkelt stykke tøj, som er fremstillet af mere end 60 procent genanvendt plastik. Disse ændringer vil reducere vores forbrug af ikke-genanvendelig plastik med omkring 625,6 tons sammenlignet med forrige år”.

Zalandos forsendelsesæsker består allerede af 100 procent genbrugspap.

Bæredygtighedsstrategi er vigtig med emballage
For Zalando er emballage et af de mest strategiske emner indenfor e-handel. Dette område er også vigtigt for europæiske forbrugere, ifølge en undersøgelse om bæredygtig emballage gennemført af Coleman Parks Research i 2018. Den viser, at 75 procent af forbrugerne siger, at bæredygtig forsendelsesemballage har indflydelse på deres købsbeslutning.

“Vores Zalando-pakker er et af de vigtigste kontaktpunkter, vi har med kunderne, som skal have en rigtig god oplevelse, når de modtager vores pakker. Det er dog også et komplekst emne. På den ene side stræber vi efter at reducere mængden af emballage, og gøre materialerne mere miljøvenlige. På den anden side skal vi samtidigt også sikre, at produkterne beskyttes ordentligt undervejs til kunden”, siger David Hejgaard og tilføjer:

”Som en platform af vores størrelse har vi stor indflydelse på, hvilke materialer vi bruger, og vi kan tilpasse vores processer for at reducere forbruget af disse materialer. På denne måde løser vi to miljøproblemer: Vi reducerer vores CO2-aftryk og mængden af affald”.

Vil genbruge e-handelsemballage på sigt
Som en del strategien for bæredygtig emballage har Zalando også investeret i forsendelsesposer som består af 80 procent genanvendt plastik (post-consumer recycled, PCR). Det sparer op til 40 procent af CO2-udledningerne pr. kilo.

På grund af deres høje PCR-indhold er Zalandos fragtposer blevet mærket med Blue Angel-certifikatet, hvilket betyder, at de lever op til høje standarder med hensyn til miljøbeskyttelse, sundhed og effektivitet.

Læs også: Modebranchens cirkulære udfordring og løsninger

Det vil også være muligt at genbruge e-handelsemballage i fremtiden, ifølge Zalando. I tråd med denne idé planlægger Zalando at teste en emballageløsning, hvor samme emballage genbruges igen og igen senere på året.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere