03.08.2022  |  Klima, miljø og energi

Producent går ”all-in” på den grønne omstilling

Værktøjsproducenten uni-technology ønsker at gå ”all in” for at opnå en certificering af sine bestræbelser på at fremme den grønne omstilling. Målet er tilslutte sig og blive godkendt i Science Based Targets initiative (SBTi) for herigennem at forpligte sig til at reducere sit CO2-aftryk frem mod 2030.

Første milepæl i projektet blev nået i starten af juli, hvor uni-technology modtog deres diplom for at have gennemført Klimaklar Produktionsvirksomhed, som er et rådgivningsforløb støttet af DI og Industriens Fond.

Resultatet af dette forløb er den første beregning af virksomhedens CO2-udledning for basisåret 2018.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: ISS med første svanemærkede kantine i Norden

”Vi har længe talt om, at vi ønsker at gøre en indsats for miljøet med den måde, vi driver vores virksomhed på. Samtidig er vi sikre på, at det er en god forretning. Mange kunder forventer, at vi har en aktiv miljøstrategi, og nogle få er endog begyndt at forlange det. Vi tror også på, at vi bliver en mere attraktiv arbejdsplads, der får lettere ved at tiltrække nye medarbejdere”, lyder det fra Kenneth Westergaard, ejer og direktør i uni-technology.

Kortlægningen af CO2-udledningen startede med indsamling af data fra en række forskellige kilder. Virksomheden skriver i en pressemeddelelse, at der har været tæt dialog med forsyningsselskaber og andre leverandører, og der er blevet gransket hundredvis af købsfakturaer.

Læs også: Mærsk prissætter klimakvoter for skibe

Alle indkøb er blevet kategoriseret i henhold til de udledningskategorier, der findes i Green House Gas protokollen, som er den internationalt anerkendte standard til beregning af CO2-udledning.

Selve beregningen af CO2-udledningen er foregået i samarbejde med konsulentvirksomheden Viegand Maagøe, som er specialister i lige netop den disciplin.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere