02.08.2022  |  Klima, miljø og energi

ISS med første svanemærkede kantine i Norden

Som den første servicevirksomhed i Norden har ISS opnået at få certificeret en kantine med det grønne miljømærke, Svanemærket, efter kravene til kantiner blev skærpet i foråret.

ISS har opnået milepælen hos Nordea i Norge, som har fået det grønne miljømærke efter nye miljøkrav blev skærpet tidligere i år.

”Vi er stolte af at være de første, der opnår at få det ”nye” Svanemærket. For os er det den første af mange, og vi satser på at få yderligere to kantiner svanemærket efter de nye standarder i løbet af sommeren”, siger Carl-Fredrik Bjor, administrerende direktør i ISS Norge og for Nordeuropa, og fortsætter:

Læs også: Nyt samarbejde vil spare ISS millioner af engangsposer

”Dette er en vigtig milepæl og er et resultat af vores målrettede arbejde med bæredygtighed og vores gode samarbejde med både Svanemærket og vores kunde, Nordea. Sammen kan vi være med til at gøre en stor forskel for miljøet”.

De nye og reviderede krav til svanemærkning af kantiner blev opdateret i marts, og for at opnå det grønne miljømærke skal 39 obligatoriske krav være opfyldt.

ISS har blandt andet arbejdet med at få CO2-mærket alle retter, serveret en højere andel økologisk mad og drikke, serveret kødfrie retter, kildesorteret mere effektivt og trænet medarbejdere i miljøforebyggende foranstaltninger i kantinen i Nordea for at leve op til de skærpede krav.

Læs også: Svanemærket kommer først med certificering af en særlig slags transport

”Fødevareproduktion og forbrug spiller en afgørende rolle for de miljø- og klimaudfordringer, vi står over for. Det er inspirerende at arbejde sammen med ISS, som har store ambitioner om at ændre sin driftsmodel i en mere bæredygtig retning og som kan være et forbillede for andre virksomheder”, siger Cathrine Pia Lund, administrerende direktør for Svanemærket i Norge.

ISS har tidligere i år lanceret en plan for at være CO2-neutrale i 2040. Det skal blandt andet ske gennem tiltag som at reducere vandforbruget, reducere madspild, reducere kemikalieforbruget og med at elektrificere hele bilparken på 20.000 biler på globalt plan.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere