30.10.2019 | Samfund
Projekt vil udvikle en baseline for verdensmålene i Danmark
Et nyt initiativ skal sætte fokus på at måle Danmarks arbejde med FN's Verdensmål. Projektet skal således udvikle et udgangspunkt – en baseline – for verdensmålene i Danmark. Samtidig skal arbejdet øge kendskabet til verdensmålene.
FN’s verdensmål skal gøres mere operative i en dansk sammenhæng, og derfor inviterer 2030-panelet, som er etableret af Folketingets 2030-netværk, nu hele Danmark til at deltage i et nyt såkaldt Baseline-projekt.
Læs også: Stort kendskab til Verdensmålene blandt danskerne
Formålet med projektet, hvor et partnerskab bestående af Deloitte, Geelmuyden Kiese, Sweco, Dansk Energi Management, Kraka, RUC og AAU er blevet udvalgt til i samarbejde med Danmarks Statistiksom at være ansvarlige for styringen, er at udfolde verdensmålene i en dansk sammenhæng, så vi får relevante pejlemærker, der afspejler hverdagen i Danmark.
”Hvis vi vil sikre Danmarks indsats i forhold til FN’s Verdensmål får den nødvendige virkning, skal vi målrette indsatsen ved at udvikle indikatorer, der tager udgangspunkt i Danmark. Vi skal desuden sikre et solidt udgangspunkt for vores indsatser, så vi kan måle på udviklingen og sikre, at vi bevæger os i den rigtige retning frem mod 2030”, siger formand for 2030-panelet, Steen Hildebrandt, og fortsætter:
”Vi har oplevet stor interesse for sammen med os at stå for projektet med at udvikle de nye supplerende indikatorer. Vi ser frem til samarbejdet med Danmarks Statistik og Deloitte, som både har indsigten i verdensmålene og de nødvendige kompetencer til at løfte Baseline-projektet".
Alle kan være med til at styrke arbejdet med verdensmålene
Baselineprojektet har som mål at nå alle interesserede danskere – ved events, workshops og på nettet – så alle får mulighed for at komme med deres input til de supplerende danske verdensmålsindikatorer.
’’Verdensmålene vil i en eller anden form berøre alle danskeres hverdag. Derfor er det et mål med Baseline-projektet, at alle kan få en mulighed for at sætte deres præg på de supplerende indikatorer”, siger formand for Folketingets 2030-netværk, Kristian Jensen (V), og fortsætter:
”For at sikre aktiv inddragelse vil der over de kommende måneder blive afholdt events i hele landet, hvor alle interesserede får mulighed for at være med”.
Læs også: Danmark er verdensmester i FN's verdensmål
Baseline-projektet støttes af Industriens Fond, Lundbeckfonden, Nordea-fonden, Realdania, Rambøll Fonden og Spar Nord Fonden. Resultaterne af projektet forventes at være klar til næste sommer.
- JMA
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.