30.10.2019  |  Samfund

Projekt vil udvikle en baseline for verdensmålene i Danmark

Et nyt initiativ skal sætte fokus på at måle Danmarks arbejde med FN's Verdensmål. Projektet skal således udvikle et udgangspunkt – en baseline – for verdensmålene i Danmark. Samtidig skal arbejdet øge kendskabet til verdensmålene.

FN’s verdensmål skal gøres mere operative i en dansk sammenhæng, og derfor inviterer 2030-panelet, som er etableret af Folketingets 2030-netværk, nu hele Danmark til at deltage i et nyt såkaldt Baseline-projekt.

Læs også: Stort kendskab til Verdensmålene blandt danskerne

Formålet med projektet, hvor et partnerskab bestående af Deloitte, Geelmuyden Kiese, Sweco, Dansk Energi Management, Kraka, RUC og AAU  er blevet udvalgt til i samarbejde med Danmarks Statistiksom at være ansvarlige for styringen, er at udfolde verdensmålene i en dansk sammenhæng, så vi får relevante pejlemærker, der afspejler hverdagen i Danmark.

”Hvis vi vil sikre Danmarks indsats i forhold til FN’s Verdensmål får den nødvendige virkning, skal vi målrette indsatsen ved at udvikle indikatorer, der tager udgangspunkt i Danmark. Vi skal desuden sikre et solidt udgangspunkt for vores indsatser, så vi kan måle på udviklingen og sikre, at vi bevæger os i den rigtige retning frem mod 2030”, siger formand for 2030-panelet, Steen Hildebrandt, og fortsætter:

”Vi har oplevet stor interesse for sammen med os at stå for projektet med at udvikle de nye supplerende indikatorer. Vi ser frem til samarbejdet med Danmarks Statistik og Deloitte, som både har indsigten i verdensmålene og de nødvendige kompetencer til at løfte Baseline-projektet".

Alle kan være med til at styrke arbejdet med verdensmålene
Baselineprojektet har som mål at nå alle interesserede danskere – ved events, workshops og på nettet – så alle får mulighed for at komme med deres input til de supplerende danske verdensmålsindikatorer.

’’Verdensmålene vil i en eller anden form berøre alle danskeres hverdag. Derfor er det et mål med Baseline-projektet, at alle kan få en mulighed for at sætte deres præg på de supplerende indikatorer”, siger formand for Folketingets 2030-netværk, Kristian Jensen (V), og fortsætter:

”For at sikre aktiv inddragelse vil der over de kommende måneder blive afholdt events i hele landet, hvor alle interesserede får mulighed for at være med”.

Læs også: Danmark er verdensmester i FN's verdensmål

Baseline-projektet støttes af Industriens Fond, Lundbeckfonden, Nordea-fonden, Realdania, Rambøll Fonden og Spar Nord Fonden. Resultaterne af projektet forventes at være klar til næste sommer.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere