30.09.2019  |  Kommunikation

Stort kendskab til Verdensmålene blandt danskerne

Næsten to ud af tre danskere kender til SDG’erne, hvilket er tæt på dobbelt så mange som for to år siden. Tidligere udenrigsminister Kristian Jensen kalder det ”en fantastisk fælles indsats” og fremhæver bl.a. de virksomheder, der har arbejdet målene ind i deres strategier.

FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, eller bare SDG’erne, har efterhånden fundet vej ind i maskinrummet hos en lang række virksomheder og organisationer, samt til begivenheder i Danmark, og det er ikke gået ubemærket hen i den brede befolkning.

Læs også: Ny app vil inspirere virksomheders arbejde med verdensmålene

En ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Verdens Bedste Nyheder, viser således, at næsten to ud af tre danskere (62 procent) har hørt om Verdensmålene, hvilket ikke er langt fra en fordobling af de 35 procent, der kendte til målene i 2017.

”Det synes jeg er helt fantastisk, og det er en kæmpe cadeau til alle de organisationer og kampagner, der har arbejdet med at udbrede kendskabet til Verdensmålene, eller taget målene ind i virksomhedsstrategier og kommunalplaner”, siger Kristian Jensen (V), der er formand for Folketingets tværpolitiske 2030-Netværk for målene, og som har arbejdet med Verdensmålene både som udenrigs- og finansminister.

”Det er en fantastisk fælles indsats, der har løftet kendskabet op, så næsten to tredjedele af danskerne kender til dem”, tilføjer han.

Handling bag ordene
Kristian Jensen peger på de stærke partnerskaber, vi har i Danmark, som en af årsagerne til den positive udvikling. Når både virksomheder og organisationer som Danmarks Idrætsforbund, spejderbevægelsen og Kommunernes Landsforening har taget målene til sig, så illustrerer det ifølge Jensen, at ”Verdensmålene ikke er et nicheprojekt, som blot er for dem, der er særligt glade for naturen eller specielt politisk engageret i den ene eller anden retning. Verdensmålene er for alle”, som han siger.

Epinion-undersøgelsen viser også, at 92 procent af danskerne mener, at Verdensmålene er vigtige, og at 81 procent af os mener, at Danmark bør gå forrest med at sikre, at verden når målene. Begge tal svarer omtrent til tidligere undersøgelser.

Derfor handler de næste skridt i høj grad om at få sat handling bag ordene, og det kræver et bredt engagement i befolkningen.

Læs også: Status på verdensmålene: Det går den gale vej med flere kritiske mål

”Nu skal vi have engageret alle, så vi kan omsætte kendskabet til konkret handling. Det lægger selvfølgelig et pres på os politikere på Christiansborg, men det lægger også et pres på alle de gode kræfter, der har været med til at brede målene ud til danskerne”, siger Kristian Jensen.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere