19.06.2019  |  Kommunikation

Ny app vil inspirere virksomheders arbejde med verdensmålene

Selskab for Virksomhedsledelse har udgivet appen Global Business Navigator, som vil inspirere og engagere virksomhedsledere. Det hele handler om Verdensmålene og forretning.

Hvordan flytter man arbejdet med Verdensmålene fra CSR-rapporten henimod forretningen?

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Det spørgsmål skal den nye app Global Business Navigator (GGBN), der blev lanceret på VL Døgnet d. 6. juni, hjælpe virksomheder med at besvare. Appen er udviklet af 3B Impact i forbindelse med årstemaet om FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter.

Konkret præsenterer appen en række cases – én for hvert Verdensmål – hvor en virksomhed bidrager til et Verdensmål og samtidig gør det på en måde, der forbedrer forretningen. Hver case er udvalgt blandt over 100 små og store danske og internationale virksomheder.

“Måden, appen fungerer på, er inspireret af de workshops, vi har deltaget i, med mere end 300 VL-medlemmer”, fortæller Christian Honoré, der er partner i 3B Impact.

Virksomheder tager forskellige vej mod succes
Selvom hver case skal tegne et billede af, at der er en vej, så er formålet ikke nødvendigvis at anvise en bestemt vej.

“Djævlen er i detaljen, og hver enkelt virksomhed har sine egne karakteristika og specielle måder at operere på, og som man skal tage hensyn til. Det er ikke nok bare at putte et par Verdensmål i årsrapporten, og så kommer succesen af sig selv. Analyse, strategi og eksekvering betyder stadig rigtigt meget for, om en virksomhed får succes,” understreger Christian Honoré.

Appen skal hjælpe virksomhederne til at besvare spørgsmål, som hvordan man driver bæredygtighed? Hvad er de første skridt, man skal tage i ledelsen for at have en samlet forståelse af retningen? Hvilke Verdensmål er vigtige for den enkelte virksomhed, og hvilke virksomheder har gjort noget, som kan være til inspiration?

“Det er her, at vi er overbeviste om, at appen kan hjælpe. Man skal huske på, at bæredygtighed ikke er noget nyt. Det er noget virksomheder har arbejdet med i en mange år, hvor fokus har været på at opbygge et godt omdømme og minimere risici”, fortæller Ida Bratting Kongsted, direktør for VL, der ser appen som et centralt element i VL´s årstema om Verdensmålene som konkurrenceparameter:

Læs også: Vil du udvikle din virksomhed med verdensmål?

“Det, vi oplever nu, er, at ambitiøse virksomheder spørger sig selv, hvordan de kan tage ejerskab af bæredygtighed og gøre det til deres fordel, både på langt og kort sigt", understreger hun.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere