02.09.2019  |  Samfund

Danmark er verdensmester i FN’s verdensmål

Danmark topper FN’s indeks over bæredygtig udvikling for 2019 med en score på 85, der antyder at landet i gennemsnit er 85 procent af vejen mod det bedst mulige resultat inden for 17 verdensmål.

FN’s indeks for bæredygtig udvikling måler de 193 medlemslandes præstation inden for de 17 verdensmål. Der er ingen lande, der har kurs mod at opfylde alle målene, men Danmark topper indekset, efterfulgt af Sverige og Finland, skriver Copenhagen Capacity.

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Danmark markerer sig særligt inden for sikring af god uddannelse, bæredygtige byer, grøn energi, rent vand og reduktion af ulighed. Resultaterne angiver et lands position mellem de værste (0) og de bedste resultater (100).

'Danmarks samlede indeksscore på 85, antyder at landet i gennemsnit er 85 procent af vejen mod det bedst mulige resultat inden for 17 mål', fremgår det af SDG index 2019.

Bæredygtig tilværelse og lige muligheder 
Landene, der ratificeret Parisaftalen, har forpligtiget sig til at opfylde de 17 verdensmål frem mod 2030. Inden for den tidsfrist skal de præstere inden for velstand, mennesker, planeten, fred og samarbejde - fem P'er på engelsk: Prosperity, People, Planet, Peace og Partnership.

Top 10 lande med de bedste præstationer

 1. Danmark
 2. Sverige
 3. Finland
 4. Østrig
 5. Tyskland
 6. Tjekkiet
 7. Norge
 8. Holland
 9. Estland

Ifølge indekset for 2019 er Danmark godt på vej med, eller overholder ni ud af de 17 konkrete mål for bæredygtig udvikling.

 • Afskaf fattigdom
 • Kvalitetsuddannelse
 • Rent vand og sanitet
 • Bæredygtig energi, der er til at betale
 • Mindre ulighed
 • Bæredygtige byer og lokalsamfund
 • Livet på land
 • Fred, retfærdighed og stærke institutioner
 • Partnerskaber for handling

Danmark har den nemmeste virksomhedskultur
Danmark blev for nyligt rangeret i toppen af 2019-indekset for "Business Culture Complexity" ud af 50 økonomier i verden. Toppræstationen korresponderer fint med resultaterne fra FN's rapport om de 17 mål:

Læs også: Ny app vil inspirere virksomheders arbejde med verdensmålene

"Den bæredygtige udvikling har enkelt sagt brug for erhvervslivet. Dog er denne afhængighed fuldstændig gensidig  - ultimativt er en længerevarende succes for erhvervslivet også meget afhængig af en realisering af de 17 verdensmål. Erhvervslivet kan ikke trives i samfund, der mislykkedes", pointerer rapporten.

-MGC

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere