02.09.2019 | Samfund
Danmark er verdensmester i FN’s verdensmål
Danmark topper FN’s indeks over bæredygtig udvikling for 2019 med en score på 85, der antyder at landet i gennemsnit er 85 procent af vejen mod det bedst mulige resultat inden for 17 verdensmål.
FN’s indeks for bæredygtig udvikling måler de 193 medlemslandes præstation inden for de 17 verdensmål. Der er ingen lande, der har kurs mod at opfylde alle målene, men Danmark topper indekset, efterfulgt af Sverige og Finland, skriver Copenhagen Capacity.
Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene
Danmark markerer sig særligt inden for sikring af god uddannelse, bæredygtige byer, grøn energi, rent vand og reduktion af ulighed. Resultaterne angiver et lands position mellem de værste (0) og de bedste resultater (100).
'Danmarks samlede indeksscore på 85, antyder at landet i gennemsnit er 85 procent af vejen mod det bedst mulige resultat inden for 17 mål', fremgår det af SDG index 2019.
Bæredygtig tilværelse og lige muligheder
Landene, der ratificeret Parisaftalen, har forpligtiget sig til at opfylde de 17 verdensmål frem mod 2030. Inden for den tidsfrist skal de præstere inden for velstand, mennesker, planeten, fred og samarbejde - fem P'er på engelsk: Prosperity, People, Planet, Peace og Partnership.
Top 10 lande med de bedste præstationer
- Danmark
- Sverige
- Finland
- Østrig
- Tyskland
- Tjekkiet
- Norge
- Holland
- Estland
Ifølge indekset for 2019 er Danmark godt på vej med, eller overholder ni ud af de 17 konkrete mål for bæredygtig udvikling.
- Afskaf fattigdom
- Kvalitetsuddannelse
- Rent vand og sanitet
- Bæredygtig energi, der er til at betale
- Mindre ulighed
- Bæredygtige byer og lokalsamfund
- Livet på land
- Fred, retfærdighed og stærke institutioner
- Partnerskaber for handling
Danmark har den nemmeste virksomhedskultur
Danmark blev for nyligt rangeret i toppen af 2019-indekset for "Business Culture Complexity" ud af 50 økonomier i verden. Toppræstationen korresponderer fint med resultaterne fra FN's rapport om de 17 mål:
Læs også: Ny app vil inspirere virksomheders arbejde med verdensmålene
"Den bæredygtige udvikling har enkelt sagt brug for erhvervslivet. Dog er denne afhængighed fuldstændig gensidig - ultimativt er en længerevarende succes for erhvervslivet også meget afhængig af en realisering af de 17 verdensmål. Erhvervslivet kan ikke trives i samfund, der mislykkedes", pointerer rapporten.
-MGC
Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet
Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.
Kommunikation

Rapport: Fødevarevirksomheder greenwasher ved at markedsføre produkter som dyrket i ’regenerativt landbrug’
Ifølge økologiorganisation bruger en række fødevaregiganter såkaldt regenerativt landbrug til at oversælge produkter, der ofte er dyrket konventionelt.
Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op
Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.
Klima, miljø og energi

PensionDanmark er branchens firstmover i arbejdet med biodiversitet
Pensionsbranchens første rapport om biodiversitet er ude som et første forsøg på at måle impact i konkrete projekter. Finanssektorens Indsats for biodiversitet er dog kun lige begyndt. .
Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller
Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.
Klima, miljø og energi

Førende ekspert i biodiversitet kræver handling: ”Virksomhederne har nøglen”
Der er kraftigt behov for genanvendelse og cirkularitet i vores brug af jordens ressourcer. Det er ikke er nice to have, men need to have, mener Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet.