16.02.2022  |  Klima, miljø og energi

Rådgivere i bæredygtige byggematerialer på vej

Nu melder den første landsdækkende kæde i byggevarebranchen sig med certificerede rådgivere i bæredygtige byggematerialer.

Danmarks første certificerede rådgivere i bæredygtige byggematerialer er i øjeblikket under uddannelse. Frem mod midten af marts deltager 120 medarbejdere fra XL-BYG således i et forløb designet af byggeriets videnscenter, Molio.

”Det har været os magtpåliggende at oprette en uddannelse, der er baseret på objektiv viden fra eksperter på hver deres felt. Vi har tusindvis af godkendte bæredygtige byggematerialer, og vores kunder skal ikke greenwashes, de skal have korrekt viden om de produkter, de køber,” siger Thorbjørn Sejer Jensen, administrerende direktør i XL-BYG.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ekspertviden skal fjerne greenwash
XL-Byg melder om massiv efterspørgsel på bæredygtighed i forhold til renoveringsopgaver og mener, at uddannelsestiltaget er nødvendigt, hvis man skal kunne levere objektiv viden om bæredygtige byggematerialer

Læs også: Undersøgelse: Private ønsker mere bæredygtigt byggeri

”Det er netop ikke et salgskursus, der skal sikre, vi sælger mere. Det er eksperter, der underviser vores medarbejdere i for eksempel bæredygtige mærkningsordninger, materialernes miljøbelastning målt i livscyklusanalyser, ny lovgivning på feltet og CO2-tunge materialer, som man skal minimere forbruget af,” siger Thorbjørn Sejer Jensen.

Ifølge Mette Glavind, direktør for Bygge og Anlæg ved Teknologisk Institut, har XL-BYG taget fat i en relevant opgave:

”Der er et stort behov for mere faktabaseret viden om bæredygtigt byggeri og byggematerialer. Især små virksomheder og almindelige forbrugere mangler viden, og det giver grobund for en del greenwashing,” siger hun.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere