28.06.2018

Røde Kors og ISS holder ferielejr for udsatte familier

Indhold fra partner Hvad er dette?

Røde Kors og ISS holder igen i år ferielejr i Hillerød for udsatte familier, hvor forældrene kan danne netværk med folk, der er på arbejdsmarkedet.

116 forældre, børn og frivillige deltager i ferielejren på Danhostel i Hillerød fra den 28. juni til den 1. juli. Ferielejrens deltagere er familier, der af forskellige årsager er i en sårbar situation. Det kan skyldes dårlig økonomi, fysiske eller psykiske sundhedsproblemer, manglende socialt netværk eller andet.

Over fire dage er de frivillige og familierne sammen om alt fra lejrbål og underholdning til boldspil og smykkeværksted. Forældrene har mulighed for at styrke deres netværk og hele familien kan få et tiltrængt pusterum fra madlavning, lektier, en presset økonomi eller andet i hverdagen. 

Tættere på job
Det er ottende gang, at Røde Kors og ISS arrangerer ferielejren sammen. Udgifterne til lejren afholdes af ISS, og medarbejdere fra ISS står for planlægning af lejren. ISS har gennem mere end 20 år arbejdet med at hjælpe udsatte ledige i beskæftigelse og er glade for at kunne tilbyde deres ansatte muligheden for at deltage som frivillig i den gode sags tjeneste.

”Vi ved, hvor stor betydning det har at skabe nye relationer og netværk for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Derfor ser vi sådan på det, at ferielejren ikke blot er til for at give udsatte børn og voksne et pusterum fra hverdagen. Det er også en mulighed for at knytte stærkere bånd til arbejdsmarkedet, hvor deltagerne fra ISS fungerer som rollemodeller. Samtidig giver indsatsen en stor stolthed blandt mine kolleger”, siger Rya Lene Terney, chef for CSR og Jobudvikling i ISS.

Ikke råd til sommerferie
Røde Kors oplever, at der er flere og flere familier, der henvender sig hvert år for at komme med på ferielejr. Forældrene har ikke selv råd til at give deres børn en ferieoplevelse.

”Alle børn har brug for ferieoplevelser. Her får de et pusterum fra hverdagen og oplever samtidig et fællesskab, som rækker langt ud over ferielejren. Noget af det mest fantastiske er, når tidligere deltagere vælger selv at blive frivillige og på den måde bidrager til, at nye familier får en ferieoplevelse”, siger Lene Krogh, Vicegeneralsekretær i Røde Kors.

I takt med børnefamiliernes øgede behov for ferieoplevelser er antallet af Røde Kors-ferielejre steget fra fire lejre i 2005 til 15 lejre og sommercamps i hele landet i 2018.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere