14.10.2021 | Klima, miljø og energi
Røde Kors vil være en del af løsningen på klimakrisen
En ny rapport udarbejdet af Røde Kors stiller skarpt på klimagevinsterne ved indsamling og salg af genbrugsprodukter
Røde Kors har netop udgivet en rapport, der kortlægger klimaeffekterne af organisationens indsamling og salg af brugt tøj, møbler, elektronik mm.
6,5 millioner genbrugsprodukter fik i 2020 nye ejere igennem Røde Kors’ indsamlings- og salgssystem. Omregnet til CO2 har det givet en besparelse på 18.800 tons. Fratrukket de CO2-udleninger, der er forbundet med f.eks. transport af varerne til og fra butikkerne, er den totale besparelse på 16.300 tons – svarende til den årlige CO2-udledning fra 10.000 danske personbiler.
"Vi startede med at indsamle tøj til genbrug med det mål at skaffe flere penge til vores hjælpearbejde. Det er sådan set stadig formålet, men CO2-besparelsen er en meget kærkommen sidegevinst, og rapporten viser, at genbrug på tekstil- og møbelområdet giver et reelt bidrag til at opfylde Danmarks mål for reduktion af CO2. Det er en stærk motivation for at udvikle os yderligere på genbrugsområdet”, siger Tina Donnerborg, som er chef for Røde Kors' Genbrugsforretning, der omfatter 1.900 genbrugscontainere og 250 genbrugsbutikker.
Danmark er et af de lande i verden med størst tøjforbrug. Det er da også særligt den sektor, som organisationen er kendt for indsamling og salg af . Kategorien alene sparede os for 7.750 tons CO2 i 2020. Alligevel er det dog møbelkategorien, der indtager førstepladsen med 8.000 tons sparet CO2 i 2020. Dette skyldes at CO2-besparelsen på et møbel er langt højere end på et stykke tøj (mere end 10 gange så højt).
”Rapporten viser at genbrug af møbler har en tydelig klimaeffekt og skal i fremtiden spille en fremtrædende rolle i klimaindsatsen”, lyder det fra Tina Donnerborg.
Alt overskud fra salg af genbrugsprodukter går til Røde Kors' arbejde med nødhjælp og socialt arbejde i Danmark og resten af verden.
- MTN
Klima, miljø og energi

Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe
Royal Unibrew åbnede fredag en solcellepark i Faxe med deltagelse af borgmester og lokalpolitikere fra Faxe Kommune, erhvervsaktører og medarbejdere. Parken er den største af sin slags i Danmark og er en del af Royal Unibrews 2025-målsætning om en CO2-neutral produktion.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.