14.10.2021  |  Klima, miljø og energi

Røde Kors vil være en del af løsningen på klimakrisen

En ny rapport udarbejdet af Røde Kors stiller skarpt på klimagevinsterne ved indsamling og salg af genbrugsprodukter

Røde Kors har netop udgivet en rapport, der kortlægger klimaeffekterne af organisationens indsamling og salg af brugt tøj, møbler, elektronik mm.

6,5 millioner genbrugsprodukter fik i 2020 nye ejere igennem Røde Kors’ indsamlings- og salgssystem. Omregnet til CO2 har det givet en besparelse på 18.800 tons. Fratrukket de CO2-udleninger, der er forbundet med f.eks. transport af varerne til og fra butikkerne, er den totale besparelse på 16.300 tons – svarende til den årlige CO2-udledning fra 10.000 danske personbiler.

"Vi startede med at indsamle tøj til genbrug med det mål at skaffe flere penge til vores hjælpearbejde. Det er sådan set stadig formålet, men CO2-besparelsen er en meget kærkommen sidegevinst, og rapporten viser, at genbrug på tekstil- og møbelområdet giver et reelt bidrag til at opfylde Danmarks mål for reduktion af CO2. Det er en stærk motivation for at udvikle os yderligere på genbrugsområdet”, siger Tina Donnerborg, som er chef for Røde Kors' Genbrugsforretning, der omfatter 1.900 genbrugscontainere og 250 genbrugsbutikker.

Læs også: Sellpy, Sveriges største onlineplatform for secondhand, lanceres i 20 nye lande, og Danmark er iblandt

Danmark er et af de lande i verden med størst tøjforbrug. Det er da også særligt den sektor, som organisationen er kendt for indsamling og salg af . Kategorien alene sparede os for 7.750 tons CO2 i 2020. Alligevel er det dog møbelkategorien, der indtager førstepladsen med 8.000 tons sparet CO2 i 2020. Dette skyldes at CO2-besparelsen på et møbel er langt højere end på et stykke tøj (mere end 10 gange så højt).

”Rapporten viser at genbrug af møbler har en tydelig klimaeffekt og skal i fremtiden spille en fremtrædende rolle i klimaindsatsen”, lyder det fra Tina Donnerborg.

Alt overskud fra salg af genbrugsprodukter går til Røde Kors' arbejde med nødhjælp og socialt arbejde i Danmark og resten af verden.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere