0 kommentarer" /> Rapport: Flere europæiske virksomheder krænker medarbejderrettigheder over hele kloden | CSR.dk

02.08.2022  |  Medarbejder

Rapport: Flere europæiske virksomheder krænker medarbejderrettigheder over hele kloden

En række europæiske virksomheder er med til at krænke ansattes rettigheder på fabrikker uden for Europa, viser ny undersøgelse.

0 kommentarer

Når europæiske virksomheder om få år vil være lovmæssigt forpligtet til at foretage due diligence på menneskerettigheder i deres værdikæde, så bliver forhold som dem, der er beskrevet i ITUC's nylige rapport Global Rights Index 2022, endog meget relevante.

Rapporten viser nemlig, at virksomheder som Nestlé, H&M og AB InBev overtræder rettigheder, som virksomhedernes ansatte har på fabrikker rundt omkring i verden.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: 3F vil give ekstra stjerne til restauranter, der har ordentlige arbejdsforhold

Det handler blandt andet om nedskæring i løn, afskaffelse af personalegoder og fyringer.

Det skriver Arbejderen.

Ifølge rapporten har Nestlé blandt andet brugt coronakrisen som belæg for at skære i sine ansattes løn og medarbejdergoder på chokoladefabrikken Vila Velha i Espírito Santo, Brasilien.

Her valgte koncernen at halvere de ansatte madkuponer, et tiltag der først blev implementeret i virksomhedens filial i São Paulo.

Læs også: Vestas oplever succes med opdateret whistleblower-ordning

Hos ITUC’s europæiske afdeling ETUC, er man kritisk over for virksomhedernes måde at behandle sine ansatte på.

”I alt for mange tilfælde mener store brands, at de ikke behøver at overholde arbejdernes og fagforeningsrettigheder uden for Europa. Nogle af Europas rigeste virksomheder knægter rettighederne for nogle af verdens fattigste arbejdere og sætter deres egen profit over mennesker og planetens fremtid. De burde skamme sig”, siger ETUC’s forbundssekretær Isabelle Schömann til Arbejderen.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere