28.03.2018  |  Samfund

Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Investeringer i ren energi ligger langt under det niveau, der skal til for at levere på Parisaftalen og imødegå alvorlige klimaændringer, mener regeringen.

Det Internationale Energiagentur (IEA) vurderer, at investeringsbehovet i vedvarende energi frem til 2050 er 20.000 milliarder dollars, og at det dobbelte skal investeres i energieffektivisering i bygninger, industri og transport.

Derfor vil energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) som vært for Clean Energy Investment Forum (CEIF) 22. maj i København sikre, at deltagerne fra G20-landene tager nogle vigtige skridt for at fremskynde investeringerne i rene energiløsninger på globalt plan.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Regeringen vil udfase kul i 2030

”Grønne investeringer skal op i gear, hvis vi skal sikre en mere energieffektiv fremtid. Samtidig er det bydende nødvendigt, at vi får bragt investorer sammen med potentielle, grønne energiprojekter. Ikke kun her i Danmark, men også i resten af verden, herunder særligt i vækstøkonomier som Kina, Mexico, Indien og Indonesien. Her skal vores værtskab på CEIF være med til at bygge bro og stimulere investeringslysten globalt”, siger Lars Chr. Lilleholt.

Investeringer i vedvarende energi, især fra private investorer, er afgørende for at nå internationale mål i Parisaftalen. Derfor er det også med et højt ambitionsniveau, at Danmark sammen med Malmö er værter for Nordic Clean Energy Week og herunder CEIF.

Flere end 100 højtstående beslutningstagere fra store private virksomheder samt offentlige-, finansielle- og ekspertinstitutioner er inviteret, og målet er skabe partnerskaber, som vil accelerere investeringerne i vedvarende energiløsninger markant.

- JKK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere