18.11.2014  |  Klima, miljø og energi

Regeringen vil sikre elbilens fremtid

Klimaministeren lover en afklaring efter nytår på, hvordan elbilerne skal beskattes fra 2016 og frem.

Bekymringen i elbilbranchen var stor, da finansloven for 2015 blev forhandlet på plads i sidste uge uden at tage stilling til, at afgiftsfritagelsen for elbiler udløber ved udgangen af næste år.   

Læs også: Elbilbranchen frygter at afgiftsfritagelse forsvinder

Men nu melder klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R), at man efter nytår vil se på, hvordan det kan undgås, at en høj registreringsafgift sætter elbilsalget i stå.   

Den udmelding glæder administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard.

”Det er godt, at regeringen nu tager stilling til elbilernes fremtidige beskatning. For at vi ikke skal tabe det momentum, som grøn transport heldigvis har, så skal der falde en løsning lige efter nytår. For med den politisk ønskede udvikling af energisystemet, så skal vi bruge mere af den grønne el i blandt andet personbilerne”, siger Lars Aagaard på danskenergi.dk.

Også hos Dansk Elbil Alliance, der længe har efterlyst en politisk løsning, der sikrer branchen en klar investeringshorisont, tager branchechef Lærke Flader godt imod regeringens udmelding:

”For elbilbranchen er det vigtigt, at vi får en hurtig og langtidsholdbar afgørelse – jo hurtigere afklaring, jo flere elbiler. Den fremtidige beskatning er diskuteret mange gange med skatteministre og embedsmænd, så skufferne i Skatteministeriet burde være fyldt med gode forslag til at løse det her”, siger Lærke Flader ifølge danskenergi.dk.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere