15.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Regeringens klimamand retter skarp kritik

Regeringens egen klimarådgiver revser regeringen for mangel på ambitioner. For skal den grønne omstilling lykkes, er det et langsigtet projekt slår han fast.

Regeringens egen klimarådgiver giver regeringens grønne politik en overhaling og retter kritik af de svækkede klimamål. Det skriver Dagbladet Information.

Det er økonomiprofessor og formand for regeringens klimaråd Peter Birch Sørensen, der i dagens avis i klare vendinger kritiserer regeringen for at stække ambitionerne og dermed gøre den grønne omstilling mere besværlig end nødvendigt.

 "Jeg tror ikke, man har gjort sig helt klart, hvor stor en omstilling der faktisk er tale om, hvis vi skal tage 2050-målsætningen alvorligt. Der skal laves nogle store investeringer, og hvis vi udskyder dem for længe, skal de gennemføres i et meget forceret tempo senere, og så kan det blive urealistisk at nå målet, eller det kan blive uforholdsmæssigt dyrt"”, siger han til avisen.

Læs også: Avis: Regeringen vil spare 340 millioner på miljøet

At han udtaler sig nu er i sig selv usædvanligt, da klimarådet først skal komme med sine anbefalinger til november, men klimarådet har følt sig nødsaget til allerede nu at komme med en advarsel. 

Klimarådgiveren går særligt i rette med klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt såkaldte ”grønne realisme”, der blandt andet dækker om færre krav til 2020-, 2030- og 2035-målene om færre fossile brændstoffer.

Læs også: Dansk Energi: Bekymring frem mod COP21

Kritikken falder på samme dag som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen er ude og sige, at erhvervslivets interesser vejer tungere end klimamål.

"I Danmark, når vi taler om miljøet, har vi haft enorme ambitioner om at være frontløber. Men det har skabt udfordringer for danske selskaber. Selvfølgelig bliver vi nødt til at udvikle nye løsninger. Men selskaberne skal kunne betale for det og samtidig være konkurrencedygtige", sagde Troels Lund Poulsen ved en konference og fortsatte:

"Det er klart, at det er en balancegang, fordi nogle af de nye grønne teknologier, vi har investeret i også begynder at skabe arbejdspladser. Men det kan ikke nytte noget at være grøn, hvis du går konkurs".

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere