10.12.2018  |  Klima, miljø og energi

Regeringens plasthandlingsplan sætter den rigtige kurs

Indhold fra partner Hvad er dette?

Regeringen får ros fra den danske plastbranche for sin handlingsplan. Planen indeholder bl.a. krav om ensartet affaldssortering og etableringen af et nyt plastcenter, der kan være samlingspunkt for vidensopbygning og grøn omstilling på plastområdet.

– Vi deler fuldt og helt regeringens overordnede ambition om, at mindre plast skal gå til spilde. Vi skal bruge plasten, der hvor den giver værdi, vi skal undgå plast i naturen, styrke den cirkulære økonomi og blive langt bedre til at genbruge og genanvende. I forhold til at nå de mål så sætter den nye plasthandlingsplan en helt rigtig kurs.

Det siger Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, i en umiddelbar kommentar til regerings nye handlingsplan ”Plastik Uden Spild”, der netop er blevet lanceret. Planen er den første af sin slags i Danmark nogensinde.

Videnscenter og ensartet affaldssortering er rigtig gode ideer

Plastindustrien ser meget positivt på flere af de konkrete, nye initiativer:

– Vi er begejstrede for ideen om et nyt plastcenter, der kan være samlingspunkt for den fremadrettede indsats for grøn omstilling i plastbranchen. Ensartet affaldssortering, initiativer for at forebygge affald i naturen, og det generelle fokus på at opbygge viden om fx bionedbrydelig plast er også rigtig gode ideer, som både vi, NGO’er og flere andre har efterspurgt.

Savner deadline og vækstpanel

Omkring den ensartede affaldssortering savner Plastindustrien dog en deadline for, hvornår målet skal være nået:

– Vi var i går ude og rose ministeren for den meget klare udmelding om, at vi nu skal sortere plasten ens på tværs af kommunegrænser. Det er nødvendigt for at skabe et effektivt system, der er let at forstå for borgerne, og som kan give vores virksomheder de genanvendte råvarer, vi faktisk lige nu står og mangler. Vi savner dog en konkret deadline for, hvornår målet om standardisering skal være realiseret, så vi sikrer, at det ikke bare er ender som en hensigtserklæring, siger Thomas Drustrup.

Plastindustrien glæder sig over, at der i planen også er fokus på at kortlægge udviklings- og forretningspotentialet for danske plastvirksomheder – men savner at indsatsen bliver endnu mere fokuseret:

– Det er rigtig god idé at få kortlagt vores branches fremtidige udviklings- og forretningspotentialer. Vi havde dog gerne set, at indsatsen blev endnu mere konkret i form af oprettelsen af et decideret vækstpanel med fokus på at skabe optimale rammebetingelser for nye grønne, danske plastjobs, afslutter Thomas Drustrup.

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien.Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og at tage ansvar for den verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere