07.10.2019  |  Samfund

Region Syddanmark vil hjælpe PTSD-ramte veteraner i job

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et nyt samarbejde mellem Psykiatrisygehuset i Region Syddanmark og Kolding, Fredericia og Vejen Kommune skal hjælpe veteraner med PTSD til at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Regionsrådet har 30. september 2019 givet grønt lys til, at Region Syddanmarks Afdeling for Traume- og Torturoverlevere i Vejle starter et 2-årigt pilotprojekt op. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse

Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere vil i samarbejde med veterankoordinatorer fra de kommunale jobcentre finde ud af, hvad der skal til, for at flere veteraner med PTSD kan få foden ind hos en arbejdsgiver.

Jobbene, som veteranerne vil blive hjulpet i gang med, kan være alt lige fra et praktikforløb hos en virksomhed til fleksjob, revalidering eller et job på helt almindelige vilkår alt afhængig af, hvad veteranen har brug for.

Udvalgsformand Bo Libergren (V) fra Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark glæder sig over, at projektet nu bliver en realitet og til at få mere viden om veteranernes behov:

"Vi har i Region Syddanmark en ambition om at hjælpe så mange som muligt med en psykisk sygdom i gang med et arbejde. Og man kan vel også sige, at vi har en særlig forpligtelse over for vores veteraner. Derfor håber jeg, at vi med projektet både kan hjælpe den enkelte veteran samtidig med, at vi kan høste værdifuld viden om, hvad der virker, så vi på længere sigt kan bruge den viden i hele landet," siger Bo Libergren i en pressemeddelse.

Vil have 40 veteraner i job

I første omgang er det jobcentrene i Fredericia, Kolding og Vejen, der deltager i projektet, og regionen regner med, at 13 krigsveteraner med PTSD fra de tre kommuner kommer i beskæftigelse.

Allerede om et år udvides projektet, så jobcentrene i Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner også kommer med. Her er forventningen, at det vil føre til, at 27 veteraner med PTSD kommer i gang med et job.

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere