28.02.2018  |  Samfund

ReMida Center Odense er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

Indhold fra partner Hvad er dette?

ReMida Center Odense er nomineret til prisen for centerets arbejde med kreativt genbrug af overskudsmaterialer. Om ReMida vinder prisen afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd d. 22. marts på Odense Rådhus

ReMida Center Odense er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

ReMida Center Odense er nomineret til prisen for centerets arbejde med kreativt genbrug af overskudsmaterialer. Om ReMida vinder prisen, eller om det bliver et af to andre nominerede initiativer, afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 22. marts på Odense Rådhus

ReMida indsamler materialer som er fejlproduceret eller restprodukter ved lokale virksomheder. Grundtanken for ReMida er, at disse materialer skal betragtes som værdifulde ressourcer og ikke som affald.

Ved centeret tænkes den bæredygtige tanke ind i pædagogikken, fortæller konsulent Karin Eskesen, ReMida Center Odense:

- Vi giver overskudsmaterialerne nyt liv og ny anvendelse, i stedet for at de bliver kasseret. På den måde får børn, unge og andre interesserede mulighed for at udvikle deres kreative sider, være innovative og samtidig handle miljøbevidst. Vores arbejdsform styrker evnen og lysten til at samarbejde og højner brugernes sociale bevidsthed og evne til at finde nye løsninger, siger Karin Eskesen.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd glæder sig over projektets brede bæredygtige fokus:

- En af de største emner indenfor bæredygtighed er, at vi passer på de ressourcer vi nu en gang har. Og her tænker jeg både lokalt og globalt. Ved ReMida sættes der gennem oplevelser med kreativitet og innovation netop fokus på denne problemstilling, og det synes jeg er værdifuldt, siger Peter Rahbæk Juel.

ReMida Center Odense startede i Odense 2006 og er organiseret som en forening. Centret bruges af fx børnehaver, skoler, gymnasier, ældrecentre, foreninger, seminarier og erhvervslivet.

To andre aktører er nominerede til bæredygtighedsprisen og det er henholdsvis den bæredygtige have International Garden og ungdomsskolen UngOdense, som er nomineret for det bæredygtige udviklingsprojektet Læring for fremtiden.

Overrækkelse af prisen
Hvem der vinder prisen afsløres torsdag d. 22. marts, kl. 15-17 på Odense Rådhus, hvor de tre nominerede vil præsentere deres initiativ. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Yderligere info og tilmelding efter "først til mølle" princippet via: www.odense.dk/Baeredygtighedsraad. Angiv venligst ved tilmeldingen om du særlige behov (fx for døvetolk eller lignende).

Yderligere oplysninger:
Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 3051 3115 / peterrj@odense.dk
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk
Christina Jo Larsen, kommunikationskonsulent, Odense Kommune: tlf. 5136 0041 / chjla@odense.dk
Karin Eskesen, konsulent, ReMida Center Odense: tlf. 2175 8795 / kese@post3.tele.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere