09.10.2020  |  Klima, miljø og energi

ReSea Project tror på vækst sammen med Plastic Change

En kommerciel løsning på indsamling og genanvendelse af havplast, ReSea Project, forventer sig meget af et nyt samarbejde med ngo’en Plastic Change.

Over de næste 20 år vil mængden af plastik i verdenshavene tredobles, viser en ny rapport fra PEW Charitable TRUST og Systemiq fra juli 2020. Det problem kan ReSea Project være med til at afhjælpe. For selvom løsningen på problemer med havplast skal findes på land, typisk peges der på nye forbrugsmønstre og materialer, så er der allerede alt for meget plast i havene og det skal ryddes op.

ReSea Project – der udspringer af virksomheden Pack Tech – har gjort det til sin mission at indsamle plast fra verdenshavene og sørge for, at det bliver brugt i forskellige produkter som genanvendt plast. Nu har ReSea Project etableret et strategisk partnerskab med organisationen Plastic Change for skærpe opmærksomheden om kampen for et plastfrit hav.

Aftalen går ud på, at Plastic Change fremover vil henvise aktører, som gerne vil i gang med at indsamle plast fra havet, til ReSea Project, idet virksomhedens metode til effektivt at indsamle og genanvende plasten er veldokumenteret.

Christian Loumann Jensen, adm. direktør i ReSea Project, fortæller til www.plast.dk:

”Vi står over for et akut behov for at opsamle plastaffald, så det ikke ender som mikroplast i vores verdenshave, men indsatsen kan ikke stå alene. Derfor har vi allieret os med Plastic Change, som arbejder på at løse problemet på den lange bane og sikre, at affaldet ikke fortsat ender i havet i fremtiden.”

Samarbejdet modtages med begejstring af flere, heriblandt Peter Blach fra Ocean Plastic Forum, et netværk, der samler viden og teknologi med fokus på at bremse forureningen af havene:

“Jeg synes samarbejdet mellem ReSea og Plastic Change er et fantastisk initiativ. Og jeg håber, at et partnerskab som det her mellem en ngo og en profit-drevet virksomhed kan være med til på sigt, at også offentlige instanser som ministerierne vil være med til at investere i udvikling af for eksempel maskiner til plastikindsamling, hvor det i dag sker ved håndkraft,” udtaler han.

Lokal udvikling og forretning
Christian Loumann, som også er direktør i emballagevirksomheden Pack Tech, fik sin ide til ReSear, da han var på ferie på Bali. Her blev han og familien mødt af en strand, hvor de simpelthen ikke kunne komme i vandet på grund af plastikskrald.

Det fik ham i gang med at organisere, at lokale fiskere samlede plast op, så den kunne blive genanvendt.  Kimen til ReSea Project var dermed lagt, og blev senere udviklet som en del af projektet SDG Acellerator. 

I dag indsamler virksomheden tonsvis af plastik, som bliver vasket og genanvendt. Virksomheder som sportstøjbrandet Rockay, den australske vinproducent The Hidden Sea og bikini-producenten Copenhagen Cartel er blandt dem, der betaler for arbejdet.

Katrine Lee Larsen, der er grundlægger af Copenhagen Cartel, bruger indsamlede fiskenet og udvinder fibrene til brug i nylon-bikinier:

“Jeg kunne se en ide i, at vi samarbejder med ReSea og giver vores community endnu mere plastikoprydning for pengene,” siger hun.

ReSea arbejder foreløbig udelukkende i Indonesien, hvor lokale fiskere bliver engageret i indsamling og sortering af plast. Jo flere kunder, der kommer i ReSea-butikken, jo flere lokationer kan de starte op.

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere