Restaurantgæster vil betale mere for at undgå madspild
Forbrugerne har en stigende interesse i at tage vare på klodens begrænsede fødevareressourcer, når de spiser ude. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Unilever Food Solutions.
80 procent af forbrugerne i den vestlige verden går ifølge undersøgelsen op i, hvor meget mad der går til spilde, når de spiser ude. Og det er tilsyneladende ikke tomme ord. Knap halvdelen erklærer sig villige til at betale mere for maden, hvis køkkenet gør en indsats for at optimere udnyttelsen af råvarerne.
Det er muligt for restauranter at gøre noget ved madspildet ved bedre planlægning, lyder vurderingen fra Peter Kuuttanen, der er Senior Channel Marketing Manager hos Unilever Food Solutions.
”Undersøgelser viser, at en gennemsnitsrestaurant kan reducere sit madspild med 20 procent ved at træffe de rigtige valg angående indkøb, opbevaring og tilberedning. Omregnet i madskrald er der tale om 4 ton per restaurant om året,” siger han.
Undersøgelsen er foretaget blandt 4.000 forbrugere i otte lande.
- JKK