09.10.2018  |  Klima, miljø og energi

RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE REDUCERER SIT CO2-AFTRYK MED HJÆLP FRA ENERGIRENOVERING

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ude ved vestkysten ligger Danmarks arealmæssigt største kommune, Ringkøbing-Skjern kommune. Med det tredje projekt, på fjerde år, energirenoverer kommunen offentlige bygninger i tæt samarbejde med DEM for at sænke energiforbruget. I denne omgang, efter at have energiscreenet fem skoler, to plejehjem og ét servicecenter, er vi nu gået i gang med at projektere de anbefalede tiltag.

”Energirenovering  kan sikre at anlæggene ikke producerer mere energi end højst nødvendigt. Det minimerer både elregningen og gavner miljøet, da installationerne b ruger mindre energi. Det bliver vigtigere, jo ældre bygninger bliver” siger Morten Staal. Han er DEM’s projektleder og forklarer yderligere, hvad man skal have for øje, når man energirenoverer:

”Det er en fordel at have en holistisk tilgang til energirenovering, når man renoverer tekniske anlæg. De trimmes, tilpasses hinanden og deres fremtidige funktion. Det giver et bedre indeklima, et lavere energiforbrug og derfor en større brugertilfredshed. Energirenoveringer er generelt en ”win-win ” situation, både for bygningsejer og bruger.”

”Samarbejde” har været kernen i  projektet for DEM og kommunen. Dvs., at vi har samarbejdet om energiscreeningen og fortsætter med at være fælles om projektet, indtil alle tiltag er færdigimplementeret. Udover at skulle reducere CO2-aftrykket, har renoveringerne også til formål at spare penge på bygningsdriften og fremtidssikre bygningerne. Ved at udskifte gamle anlæg i de otte bygninger forventer vi, at projektet kan give en besparelse på 10-20% på energiforbruget.

Projektet er planlagt til at stå færdigt ultimo 2019.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere