15.05.2023  |  Klima, miljø og energi

RISMA stykker din vej sammen i CSRD-junglen

Indhold fra partner Hvad er dette?

En helt ny måde at rapportere på er på trapperne, derfor har RISMA lanceret en complianceløsning, der hjælper virksomhederne sikkert igennem et komplekst område.

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) vil give mange virksomhedsledere hovedpine, når det indfases over de næste tre år.
Det handler her om at finde en vej igennem et meget kompliceret område, ifølge Business and Solutions Development manager i RISMA Systems, Andreas Honoré.
”Vi har udarbejdet et styringsværktøj, der guider vores kunder igennem processen. Det giver for det første et overblik - hvor står vi henne, når vi skal bestige det her bjerg? Her er det vigtigt at finde sit udgangspunkt og derfra udarbejde en plan og lukke identificerede huller,” siger Andreas Honoré.

En solid metode
RISMA tilbyder med andre ord et styringsværktøj, der giver virksomheder en struktureret tilgang til CSRD med en Governance Risk and Compliance-løsning. Man har allieret sig med nogle af de stærkeste aktører på feltet – heriblandt videnspartneren ESG !mplement, der har hjulpet med det indholdsmæssige ift. EU-lovgivning.
”Virksomhederne skal i første omgang forstå, hvad de skal rapportere – og efter nogle år kommer det ind på rygraden. Men i første omgang kan det blive svært f.eks. at finde ud af, hvem der ejer opgaven internt. ’Hvad har vi af ressourcer? Og hvad skal vi købe ind?’ Rapporten skal leveres, og revisoren skal jo lave en revision ud fra et korrekt grundlag,” påpeger Andreas Honoré.
Han tilføjer: ”Skal revisorens erklæring være korrekt, kræver det, at metoden er korrekt. Og det er RISMA rigtig gode til at sikre.”

Hjælper fremadrettet
På klimadelen hjælper systemet også med at beregne emissioner, og RISMA hjælper løbende med at opgradere metoden og samle data ind – også på tværs af kundens organisation.
”Udfordringen er jo, at man i vidt omfang skal fremskaffe data, der ikke findes i dag. Her skal du involvere stakeholders og siden gøre det igen året efter og året efter,” siger Andreas Honoré.
Specialisten understreger, at det er en yderst kompleks proces:
”Man skal regne med, at man skal have mange systemer til at arbejde sammen fremover, og man kommer ikke i mål med det her alene. Man må stykke sin vej sammen, og her kan vi være med til at lægge planen.”

OM: RISMA

RISMA er etableret i 2014 og er en førende SaaS-virksomhed, der hjælper organisationer
med at strukturere, håndtere og dokumentere deres indsats på tværs af de forretningskritiske
områder indenfor Governance, Risikostyring og Compliance (GRC). Området er komplekst og
videnstungt at arbejde med, og RISMA har derfor samlet alt i én fleksibel og skalerbar platform, der gør det lettere at oversætte juridiske krav til praktiske opgaver og procedurer.
I takt med, at markedet vokser, og nye behov opstår, fortsætter virksomheden med at tilføje nye complianceløsninger til produktporteføljen og fremtidssikre kundernes GRC-indsats.

Læs mere på www.RISMAsystems.com/csrd

Denne artikel er en del af temaet Tema: Software er nøglen til god ESG

Mere fra RISMA SYSTEMS A/S

RISMA SYSTEMS A/S

https://www.rismasystems.com/da

Det driver os Compliance, risikostyring og governance kan være ret kompleks at arbejde med. Ved at samle alt i én platform vil vi gøre det lettere for vores kunder at håndtere, kontrollere og dokumentere en bred vifte af GRC-aktiviteter. Vi har dedikeret os til at udvikle en brugervenlig og intuitiv platform. Ikke kun for fagfolk, men for alle medarbejdere, der er inv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere