06.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp

Indhold fra partner Hvad er dette?

Saling Group, der ejer kæderne Netto, føtex og Bilka, stiller i år føtex og Bilka til rådighed ved at modtage og håndtere kontanter fra Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling.

Søndag den 12. marts går tusindvis af frivillige fra dør til dør for Folkekirkens Nødhjælp og beder om et bidrag til mennesker i verdens brændpunkter. I år har Salling Group tilbudt at støtte indsamlingen med kontanthåndtering, så pengene når sikkert frem.

Salling Group har gennem mange år haft et strategisk samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp om hjælp til støtte for nødstedte og udsatte mennesker. Derfor hjælper vi også ved sogneindsamlingen den 12. marts, hvor butikker og medarbejdere i føtex og Bilka stiller sig ekstraordinært til rådighed og med glæde modtager kontanter fra indsamlingsledere over hele landet, så pengene fra indsamlingen når sikkert frem,” siger kommunikationsdirektør Henrik Vinther Olesen.

Da mange banker ikke længere modtager kontanter, har det skabt problemer for flere NGO’er i forbindelse med indsamlinger.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Salling Group og deres hjælp med de mange kontanter til vores årlige indsamling. For der er stadigvæk mange mennesker, der støtter os med kontanter. Salling gør afleveringen lettere for hele vores indsamling ved at stille deres butikker til rådighed. Det er især en stor hjælp for vores mange frivillige indsamlingsledere, der tidligere har haft svært ved at komme af med kontanterne,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Salling Group og Salling Fondene har haft et fast samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp i 18 år. Samarbejdet har genereret i alt 45 mio. kr. til nødhjælpsarbejde – senest i Ukraine og i det jordskælvsramte grænseområde mellem Tyrkiet og Syrien. 

I forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling opfordrer Salling Group også deres medarbejderne til at samle ind til mennesker i verdens brændpunkter søndag den 12. marts.

I år er det 25. gang, at frivillige griber indsamlingsbøssen og samler ind til Folkekirkens Nødhjælps indsamling. Fokus er på de mange kriser og katastrofer, der lige nu hærger verden; I Tyrkiet og Syrien kæmper befolkningen for at overleve efter de voldsomme jordskælv. I Ukraine er millioner af mennesker på flugt fra krigen, og Afrikas Horn er ramt af den værste tørke i 40 år. Der er med andre ord mange mennesker i nød, der har brug for hjælp.

Folkekirkens Nødhjælp mangler stadig indsamlere. Så har du lyst til at være en del af indsamlingen, er der mulighed for at tilmelde sig på nødhjælp.dk.

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere