06.07.2020 | Klima, miljø og energi
Samarbejde skal etablere bæredygtige skove i Danmark
Det dansk-franske startup EcoTree og foreningen Skovdyrkerne Øerne vil sammen omdanne danske landområder til bæredygtige skove, som danskerne kan investere i.
Der skal etableres flere bæredygtige skove i Danmark. Det mener foreningen Skovdyrkerne Øerne og den dansk-franske startup EcoTree, der på den baggrund har indgået et samarbejde. Det skriver Wood Supply.
Læs også: Hvad skal der ske med de danske skove?
Målet for samarbejdet er at omdanne områder med lav naturværdi til bæredygtige skove.
EcoTrees koncept består i at opkøbe områder og landbrug, der omdannes til sunde skovområder, som privatpersoner og virksomheder kan investere i ved at købe skovenes træer.
Træerne i EcoTrees skove fældes først, når træernes CO2-kurve er begyndt at knække. Herefter går alle indtægterne fra de fældede træer til træernes ejere. Hver gang et træ fældes, plantes tre nye.
Ingen afbrænding
Medstifter af EcoTree, Thomas Cangulheim, ser mange fordele i at investere i træer:
”Træer er helt fantastiske! De absorberer CO2, skaber hjem til skovens dyr og insekter, og så er produktionstræ verdens mest miljøvenlige råstof. Da vi er en bæredygtigt skovbrugsvirksomhed, bliver vores træer kun brugt til for eksempel konstruktioner, møbler og legetøj, så det absorberede CO2 ikke bliver frigivet, som ved for eksempel afbrænding”, siger han til Wood Supply.
EcoTree ejer 21 skove i Frankrig og forsøger nu, med hjælp fra Skovdyrkerne Øerne, at etablere sig i Danmark.
”Skovdyrkernes viden om skovetablering kombineret med Ecotree’s erfaring med finansiering af skovbrug er den helt rigtige kombination til at skabe sunde, bæredygtige skove i Danmark”, fortæller Lars Muldbak, direktør hos Skovdyrkerne Øerne, til Wood Supply.
Læs også: Danmark vokser grønnere med 25 Folkeskove
Sammen søger Skovdyrkerne Øerne og EcoTree landarealer i Danmark, som de kan omdanne til skovarealer.
- SMF
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.