06.07.2020  |  Klima, miljø og energi

Samarbejde skal etablere bæredygtige skove i Danmark

Det dansk-franske startup EcoTree og foreningen Skovdyrkerne Øerne vil sammen omdanne danske landområder til bæredygtige skove, som danskerne kan investere i.

Der skal etableres flere bæredygtige skove i Danmark. Det mener foreningen Skovdyrkerne Øerne og den dansk-franske startup EcoTree, der på den baggrund har indgået et samarbejde. Det skriver Wood Supply.

Læs også: Hvad skal der ske med de danske skove?

Målet for samarbejdet er at omdanne områder med lav naturværdi til bæredygtige skove.

EcoTrees koncept består i at opkøbe områder og landbrug, der omdannes til sunde skovområder, som privatpersoner og virksomheder kan investere i ved at købe skovenes træer.

Træerne i EcoTrees skove fældes først, når træernes CO2-kurve er begyndt at knække. Herefter går alle indtægterne fra de fældede træer til træernes ejere. Hver gang et træ fældes, plantes tre nye.

Ingen afbrænding
Medstifter af EcoTree, Thomas Cangulheim, ser mange fordele i at investere i træer:

”Træer er helt fantastiske! De absorberer CO2, skaber hjem til skovens dyr og insekter, og så er produktionstræ verdens mest miljøvenlige råstof. Da vi er en bæredygtigt skovbrugsvirksomhed, bliver vores træer kun brugt til for eksempel konstruktioner, møbler og legetøj, så det absorberede CO2 ikke bliver frigivet, som ved for eksempel afbrænding”, siger han til Wood Supply.

EcoTree ejer 21 skove i Frankrig og forsøger nu, med hjælp fra Skovdyrkerne Øerne, at etablere sig i Danmark.

”Skovdyrkernes viden om skovetablering kombineret med Ecotree’s erfaring med finansiering af skovbrug er den helt rigtige kombination til at skabe sunde, bæredygtige skove i Danmark”, fortæller Lars Muldbak, direktør hos Skovdyrkerne Øerne, til Wood Supply.

Læs også: Danmark vokser grønnere med 25 Folkeskove

Sammen søger Skovdyrkerne Øerne og EcoTree landarealer i Danmark, som de kan omdanne til skovarealer.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere