07.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Sejlturen over Kattegat bliver på batterier

Stena Lines' færgerute mellem Frederikshavn og Göteborg kommer fra sommeren 2018 til at gøre brug af batteridrift i stedet for traditionelt brændstof.

Verdens største færgerederi Stena Lines' seneste tiltag inden for miljøvenlig sejlads kommer til at gøre sig gældende i Danmark.

Det svenske rederi har netop underskrevet en aftale om brug af batterier på færgen Stena Jutlandia, der sejler mellem Frederikshavn og Göteborg. Projektet forventes at være i drift inden for få måneder, fremgår det.

Læs også: Stena klar med 50 tons ellastbiler i Norge

”Idet både størrelsen og prisen på batterier er faldende, er batteridrift blevet et meget interessant alternativ til traditionelt brændstof i transportsektoren. Det kan betyde at udledninger til luften kan elimineres fuldstændig,” siger Niclas Mårtensson, ceo i Stena Line.

Projektet med den miljøvenlige færge, der transporterer både gods og passagerer i store mængder, går i gang med det samme og vil blive integreret skridt for skridt, lover rederiet.

Første fase handler om at gøre det muligt at skifte til batteridrift, når færgen lægger til kaj, mens næste skridt er at skabe forbindelse mellem batterierne og propellerne. Således kan færgen sejle op til knap 19 km. ad gangen på ren batteridrift.

Læs også: Eksperter: Biogas kan bane vejen for grøn transport 

Målet er i sidste ende at gøre det muligt for færgen at sejle mere end 90 km – hvilket svarer til afstanden mellem Frederikshavn og Göteborg.

Stena Line forventer, at projektets første fase vil være gennemført inden sommeren 2018.

-JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere