Seks gode råd til markedsføring med bæredygtighed lige nu

Verdens største reklameprisfest, Cannes Lion, er på en gang mere fokuseret på bæredygtighed og mere presset på samme emne end nogensinde før. Hør insiderens gode råd.

Generaliseringer og alt for store og ligegyldige påstande øger skepsis over for reklamer - uanset kvaliteten af det arbejde, der ligger bag. .

05.07.2022

CSR.dk

Lovgiveres opmærksomhed på af markedsføringsaktivitet relateret til bæredygtighed bevæger sig langsomt i retning af egentlige politianmeldelser i Danmark. Greenpeace indsender klager over kampagner i flere europæiske lande, og gennemfører samtidig højlydte protester ved Cannes Lion. På den anden side har bæredygtighed som emne ved netop Cannes Loion bevæget sig fra at være begrænset til nogle ganske få specialpriser til at være en integreret del af flere vinder-kampagner og ved mange flere indsendte og shortlistede produkter.

Ekspert i reklame og marketing med impact og formål og formand for juryen knyttet til Cannes Lion’s SDG-pris, Thomas Kolster, er på sustainablebrands.com og andre platforme kommet med sine gode råd til virksomheder og bureauer baseret på dette års festival og vindere.
En af Thomas Kolsters overordnede kommentarer fortjener dog lige at blive refereret først. Han harcelerer nemlig over reklamebranchens tendens til halvblindt at koble sig på emner, der i forvejen får opmærksomhed.

”Med brug af data og social listening udvælger de dagens emne. Det er så uinteressant, som en papegøje ved et middagsselskab, som bare gentager hvad alle andre siger. Dit brand kan afspejle samfundet – eller det kan rykke samfundet. Jeg behøver ikke fortælle dig, hvad der er bedst til at gøre et brand berømt og anerkendt,” skriver han.

Årets gode råd:

  • Spild ikke dine penge på at prædike til koret – hvis du vil skabe forandring, skal du finde måder at tale til dem, der ikke allerede er enige med dig.
  • Forandring kræver mere end ideer og kampagner – der skal konkrete indsatser til over længere tid, og ikke bare løfter og masser af publikum. Det er reklamebranchen ikke rigtig gearet til at håndtere. Thomas Kolster fremhæver dog et eksempel fra Mexico, hvor fattige kvinder opbygger kreditværdighed gennem lokale og uformelle långivere. Se den her
  • Vælg den rigtige talsperson – som skal være en, din målgruppe lytter til. Så hvis du vil overbevise politikere og lovgivere om at gøre mere for klimaet, så er dinosaurbamsen næppe en god idé. Så skal der oliechefer eller andre tunge erhvervsfolk eller meningsdannere til.
  • Få nogle gode partnere – behovet for omstilling er så massivt at det kræver udstrakt samarbejde, og der er stadig meget at vinde ved at gå sammen med umage partnere om konkrete projekter. Se bare samarbejdet mellem giganten Dole og den lille b-corp, Ananas Anam, om at skabe og markedsføre Piñatex, en plantebaseret lædererstatning. 
  • Fortæl kun om rigtig forandring – der er for mange kampagner, der påberåber sig al mulig impact, uden at kunne dokumentere det. Hvis du ikke vil bidrage til den stigende skepsis, så sørg for at du kan sætte fakta og data bag dine påstande. Thomas Kolster fremhæver denne kampagne for sin no bullshit-approach. 
  • Du skal Ikke prale – du skal skabe muligheder – hvis tilliden til brands ikke skal erodere endnu mere, så må brands holde om med at ”pitche sig selv som helgener, der redder os”, og i stedet hjælpe forbrugere til at være med til at skabe forandring.

- EHS

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

Schneider Electrics vidensportal overgår til mySchneider

08.01.2025Schneider Electric

Sponseret

20.12.2024CSR.dk

Millionbøde til endnu bilproducent for greenwashing

17.12.2024Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

05.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea bliver en del af ny rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder

04.12.2024CSR.dk

Ny genbrugskampagne skal bekæmpe elektronikaffald

25.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Governance på agendaen i ESG

22.11.2024Accura Advokatpartnerselskab

Sponseret

En transparent værdikæde er nøglen til en bæredygtig succes

22.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Hvad må man - og hvad må man ikke - sige, om det man gør på det ”grønne” område?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J