21.11.2013  |  Kommunikation

Selina ’madspild’ prisbelønnes endnu en gang

Selina Juul vandt i oktober Nordisk Råds miljøpris, og nu modtager hun også ALT for damernes Kvindepris for sin vedholdende indsats for at begrænse madspild.

Selina Juul har grundlagt forbrugerbevægelsen 'Stop Spild af Mad'. Nordisk Råd uddelte Natur- og Miljøprisen til Selina Juul i oktober, for hendes skabelse af Danamarks største frivillige bevægelse, som har formået at sætte madspild på dagordnen herhjemme såvel som i EU og FN. Hun har netop modtaget ALT for damernes Kvindepris.

Læs også: Kampen mod madspild får Nordisk Råds miljøpris 2013

En opvækst i det kommunistiske Rusland lærte Selina Juul, at mad ikke altid er en selvfølge. Derfor blev hun fortørnet over danskernes enorme madspild, da hun kom hertil som teenager. Det var starten på 'Stop Spild af Mad'.

Herhjemme har hun ikke blot fået de private husholdninger til at formindske eller stoppe deres madspild, men også større aktører som Coop og Rema 1000 har taget mantraet til sig. Selina Juul kalder sig selv for 'madaktivist', og nu kan hun også kalde sig modtager af ALT for damernes Kvindepris 2013.

Læs også: Danmarks største event mod madspild kommer til København

”Selina Juul er et godt eksempel på, at en helt almindelig forbruger kan skabe en stor forandring. Ikke kun i Danmark, men også i EU, hvor politikerne nu har forpligtet sig til at reducere madspildet med 50 procent inden år 2025. Derfor var det ikke svært for os at vælge at give årets kvindepris til Selina Juul”, siger ALT for damernes chefredaktør, Tina Nikolaisen.

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere