29.000 tons. Så meget mad smider danske hoteller og restauranter ud ifølge den seneste opgørelse. Nyt tilbud om billig mad fra restauranter lige før lukketid vil lave om på det.
Roskilde Festival har i år indgået et samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Målsætningen er at indsamle over 30 ton god og gratis overskudsmad fra festivalens madboder.
Kød indtager førstepladsen i danskernes fødevareforbrug og fylder mere i skraldespanden til jul end normalt. Men danskerne er kede af at smide kødet ud - hvorimod vi er mest ligeglade med udsmid af tilbehør, viser en ny undersøgelse.
Grundlæggeren af Stop Spild af Mad og modtager af Nordisk Råds Miljøpris Selina Juul har nu de fornødne midler til at brede sin organisation ud til andre lande.
Selina Juul vandt i oktober Nordisk Råds miljøpris, og nu modtager hun også ALT for damernes Kvindepris for sin vedholdende indsats for at begrænse madspild.
Kampen mod madspild får Nordisk Råds miljøpris 2013
Nordisk Råds prestigefyldte natur- og miljøpris på 350.000 danske kroner går i år til Selina Juul fra Danmark, som har grundlagt forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.