25.02.2013  |  Kommunikation

Hæder til Selina Juul fra Stop Spild Af Mad

Stifteren af forbrugerinitiativet Stop Spild Af Mad har modtaget sjælden fortjenstmedalje og check på 5.000 kroner.

Selina Juul fra forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har modtaget en sjælden hæder, Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum fra  'Sovereign Order of Saint John of Jerusalem, Knights Hospitaller'. Ved overrækkelsen blev Selina Juul rost for at have skabt en bevægelse, der bliver diskuteret både på Christianborg, i EU og I FN.

Selina Juul modtog medaljen 15. februar i Odense på 900-årsdagen for pave Pascal IIs godkendelse af Johanitterordenen. Ordene Pro Utilitate Hominum er en del af ordenens motto og betyder "for menneskenes gavn".

Herberger får overskudsmad
Ved overrækkelsen fremhævede kansler for ridderordenens fortjenstorden, Michael Gertsen, at Stop Spild Af Mad i dag er den mest toneangivende aktør i kampen mod madspild. Resultaterne fra forbrugerinitiativet bliver bemærket både på Christiansborg, i EU og i FN. Stop Spild Af Mad har også medvirket til, at mange herberger, varmestuer og asylcentre gentagne gange har fået gode overskudsfødevarer.

Læs også: Danmark i alliance mod madspild

"Alt dette har Selina Juul sat i gang - og det er takket være hendes vedvarende og ihærdige indsats og koordinering, at madspild er kommet på alles læber. Dette er i tråd med vores ridderordens gamle forpligtelser til at hjælpe dem, der har hjælp behov - og dermed er der en klar linie fra ridderordenens "dåbsattest" for 900 år siden til nutidens nød og behov i et af verdens rigeste lande, sagde Micahel Gertsen og fortsatte:

"Selina Juul og Stop Spild Af Mad har ved sund fornuft og gode organisationsevner gennem flere år medvirket til videreformidling af flere tons god overskudsmad til hjemløse og socialt udsatte".

Fantastisk anerkendelse
Selina Juul sagde ved overrækkelsen:
"Det er en fantastisk anerkendelse, at sådan en fin og gammel ridderorden giver opbakning til vores arbejde i Stop Spild Af Mad. Jeg er meget stolt, men også ydmyg over at modtage Ridderkorset af fortjenstordenen PUH". 

Hun takkede de mange frivillige i Stop Spild Af Mad, som i snart 5 år har formidlet budskabet om at stoppe madspild, og som har været med til at videregive gode overskudsfødevarer til hjemløse og socialt udsatte.

Ud over anerkendelsen til Selina Juul, overrakte Michael Gertsen på vegne af ordenen 5.000 kroner til Stop Spild Af Mad. Selina Juul valgte at øremærke beløbet til Stop Spild Af Mad's aktion i december, hvor man vil hjælpe hjemløse med god overskudsmad og andre overskudssager.

Brug for Selina Juul
Også Odenses borgmester Anker Boye udtrykker anerkendelse for Selina Juuls indsats:
"Vi har brug for folk som Selina Juul og organisationen Stop Spild Af Mad. De evner den elegante balancegang mellem moralprædiken og en kærlig henstilling. De kan ruske op i os, så vi ændrer vores madvaner til fordel for natur, økonomi og ikke mindst miljøet. Hun og hendes organisation fortjener i den grad prisen", siger Anker Boye.

Selina Juul er tidligere modtager af JCI Danmarks The Outstanding Young Person-prisen for hendes arbejde med Stop Spild Af Mad. Blandt JCI TOYP-prisens tidligere modtagere er Bjørn Lomborg, Lene Espersen, Ole Bornedal og Martin Lindstrom.  

-UB
 

 
 

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere