20.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Spis restaurantrester og reducer madspild

29.000 tons. Så meget mad smider danske hoteller og restauranter ud ifølge den seneste opgørelse. Nyt tilbud om billig mad fra restauranter lige før lukketid vil lave om på det.

På hjemmesiden Too good to go fortæller de historien om, hvordan de kom i gang. Den ene af stifterne, Thomas Bjørn Momsen var på en buffetrestaurant og blev ramt af en tanke: 

”Hold op, hvor bliver der smidt meget god mad ud hver dag. Hvis nogen dog bare kunne få gavn af alt det, der er tilberedt og tilovers…”

Det er et par måneder siden. Herfra var der åbenbart ikke langt til en hjemmeside med et interaktivt kort der viser, hvor man kan henvende sig for at købe dagens rester til ca 20-30 kr per portion. 

"Der findes masser af restauranter i Danmark, som laver en masse mad, der ender med at gå til spilde. Det håber vi at kunne forhindre," siger Thomas Bjørn Momsen, der har været med til at stifte Too Good To Go.

Alle vinder
Dronningen af madspild, Selina Juul, der står bag forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, bakker 100 procent op. 

"Det er banebrydende. Buffeter er en kæmpe madspildsfælde, så at der nu kommer et koncept målrettet mod det, er på alle måder en win-win for alle," siger Selina Juul til Århus Stiftstidende.

Også restauranternes brancheforening, Danmarks Restauranter & Cafeer, er med på at det er et initiativ, der giver overskud til alle. 

"Alt det, som du kan få penge for i stedet for at smide ud - det er jo fortjeneste, og jeg er da ikke et øjeblik i tvivl om, at vores medlemmer hellere vil sælge noget i stedet for at smide det ud. Faktisk er jeg helt sikker på, at branchen vil ende med at have stor glæde og gavn af den fokus, der er på madspild og den økonomi, der også vil være i det," siger direktør Torben E. Hoffmann Rosenstock til den århusianske avis.

Der er en hjemmeside, toogoodtogo.dk, og en app med samme navn. Den har været i luften i ca. en måned og der kommer hele tiden nye restauranter til. 

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere