Madaktivist går internationalt
Grundlæggeren af Stop Spild af Mad og modtager af Nordisk Råds Miljøpris Selina Juul har nu de fornødne midler til at brede sin organisation ud til andre lande.
Danmark har taget godt i mod Selina Juuls bevægelse mod madspild, og modtagelsen af Nordisk Råds Miljøpris viser klart, at hele Norden bakker op om projektet. Med prisen fulgte 350.000 skattefrie kroner, så nu er tiden moden til, at Stop Spild af Mad går internationalt, fortæller Selina Juul i en film på norden.org. Se filmen her
Pengene skal blive stående på kontoen, indtil hun har sine næste planer klar. Den ene er at skabe et computersystem, man kan bruge fra en smartphone, og som kan vise herberger, hvilke overskudsvarer de lokale dagligvarebutikker og bagerier har hver dag. Det andet er at skabe en international organisation mod madspild - en rigtig ngo med ansatte, sekretariat og ordentlige budgetter. Til Politiken søndag siger Selina Juul:
"Men det skal virkelig tænkes igennem. Jeg har jo hørt om mange organisationer, der bare suger penge ud af fondene og laver ingenting. Sådan skal det ikke være. Det skal være super resultatorienteret", siger Selina Juul.
Læs også: Selina 'madspild' prisbelønnes endnu en gang
Det var bestemt ikke givet for Selina Juul, da hun i 2008 startede facebook-gruppen Stop spild af mad, at organisationen allerede to uger efter var i medierne, og at Rema 1000 blot efter tre måneder ville indgå et samarbejde - og slet ikke at hun som stifter skulle modtage Nordisk Råds Natur- og Miljøpris 2013.
Læs også: Kampen mod madspild får Nordisk Råds miljøpris 2013
Selina Juul udtalte kort efter, at hun havde modtaget prisen, at idéen for madspildsbevægelsen nu er at gå internationalt. Stifteren regner med at organisationen skal hedde United Against Food Waste, ligesom navnet på det store event mod madspild i København i efteråret, hvor der blev uddelt restemad på Rådhuspladsen.