13.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Siemens Gamesa: Underleverandører skal med på grøn bølge

Indhold fra partner Hvad er dette?

Siemens Gamesa har over 1500 danske underleverandører. 30 procent af indkøbsvolumen skal i 2025 være styret af om leverandører har en CO2-plan.

Vindmøllegiganten Siemens Gamesa A/S vokser globalt takket være den massive vækst i efterspørgslen på grøn energi. Men virksomheden er også nødt til at tage sin egen medicin for at være en attraktiv leverandør.

Derfor har virksomheden klare mål for klimavenlig produktion af vindmøller. Og det skærper også kravene til virksomhedens underleverandører, fortæller adm. direktør Torben Bang.

"Faktisk er det kun vingerne vi selv fremstiller. Resten kommer fra en bred vifte af underleverandører. Derfor skal vi have hele kæden af leverandører med for at nå vores mål om en grøn omstilling af vores produktion", fortæller han

Alene i Danmark leverer over 1500 virksomheder komponenter og moduler til Siemens Gamesas vindmøller, hvor produktionen i Danmark foregår i Brande og Aalborg.

Siemens Gamesa har har stemplet ind i klimakampen ved at tilslutte sig Paris-aftalens ambitioner om at skære i den globale CO2-udledning. Virksomhedens tilslutning er verificeret af den internationalt anerkendte standard, Science Based Targets Initiative (SBTi). Siemens Gamesa vil frem mod 2025 skære 70 procent af sit CO2-aftryk i forhold til niveauet i 2019.

Leverandørerne spiller en vigtig rolle

Siemens Gamesa møder selv klimakrav fra sine kunder, der forventer en mere bæredygtig produktion af vindmøller. Udover vindmøllevirksomhedens egne klimamål er der derfor også fokus på, at støtte underleverandørernes grønne omstilling.

"Vores første mål, der vedrører underleverandører, er at 30 procent af vores indkøbsvolumen skal komme fra leverandører, som senest i 2025 har et godt reduktionsmål for deres CO2-aftryk", forklarer Torben Bang.

Det betyder, at underleverandørerne skal kunne præsentere et præcist CO2-regnskab, der dokumenterer klimabelastningen for deres leverancer. Og det skal ske i tråd med SBTi, der er en international anerkendt målestok for en virksomheds reduktionsplaner for CO2-udledning.

Dansk Industri har netop søsat projektet ”Klimaklar SMV”, hvor 50 SMV’er fra alle brancher inviteres til at være med. Målet er at hjælpe mindre virksomheder til at lave et klimaregnskab efter netop SBTi-standard. Siemens Gamesa A/S’ adm. direktør ser SMV-projektet som en god måde at kickstarte omstillingen på.

Læs også: SMV'er vil være klimaklar

Jeg har også svært ved at forestille mig underleverandører, som ikke ønsker at være med, for det er jo reelt med til at fremtidssikre deres egen virksomhed.

Torben Bang, adm. direktør, Siemens Gamesa A/S

Klimaregnskaber bliver en faktor
Siemens Gamesa er glade for sine underleverandører og deres primært positive tilbagemeldinger om at blive mere klimavenlige, for på sigt bliver et klimaregnskab en faktor, når vindmøllevirksomheden vælger leverandører.

"Vi har brug for hinanden i leverandørkæden og derfor skal vi hjælpes ad, så alle led kommer med. Men jeg har også svært ved at forestille mig underleverandører, som ikke ønsker at være med, for det er jo reelt med til at fremtidssikre deres egen virksomhed. Kravet om mere bæredygtig produktion kommer ikke kun fra os", siger han.

Torben Bang påpeger, at der er en ekstra gevinst for underleverandørerne at blive mere bæredygtige, fordi det kan styrke deres konkurrenceevne på eksportmarkederne.

"Vi tager jo vores underleverandører med ud i verden til vores forskellige projekter. Det giver dem en synlighed og en blåstempling, som de også kan bruge på anden vis. I forvejen vil jeg mene, at danske underleverandører har en stærk position uden for landets grænser. Og den position får de mulighed for at styrke, hvis de er med os på den grønne rejse", siger han.

Læs også: Bliv del af startup-miljø for CO2-jægere

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere