03.07.2018  |  Klima, miljø og energi

Skagen Beton har fokus på nye bæredygtige løsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bæredygtighed er en del af Skagen Betons dagligdag og virksomheden arbejder hele tiden på at finde nye løsninger på grønnere og mere miljøbesparende beton.

Samtidig med at Skagen Betons nye løsninger skal være bæredygtige, skal de også kunne gå gennem kvalitetssikringen med minimumskrav for at leve op til kundernes forventninger. For at finde de nye og bæredygtige løsninger deltager Skagen Beton i flere forskellige projekter.

Vi valgte at deltage i projektet ”Bæredygtig vækst gennem energi- og ressourceeffektive små og mellemstore virksomheder” for at få en screening, hvor vi kunne få belyst, hvilke muligheder vi havde for at gøre virksomheden mere bæredygtig. Det er også en kæmpe mulighed for os at kunne søge det efterfølgende et tilbud om konsulentbesøg med støtte på op til 60.000 kr. Under screening kigger vi samtidig også på vores energiforbrug, hvor vi fik konstateret, at der ikke var meget, der kunne blive ændret, da vores produktionsanlæg er lavet med energirigtige løsninger og moderne elektronik.

Ved at deltage i projektet fik vi belyst, hvilke nye forberedelser, der kan arbejdes ind i en nye forretningsplan på en ny produktionslinje med genbrugsmaterialer i tilslaget. Samt udnyttelse af regn- og genbrugsvand som ressource i stedet for vand fra vandværket.

Derudover er vi også med i et forskningsprojekt, hvor vi laver test med permeabel beton, bedre kendt som drænbeton, som kan opbevare store mængder af regnvand for at undgå overbelastning i kloaknettet ved større skybrud, som vi oftere ser end tidligere. Vandet bliver opbevaret i den permeable beton og nederste bærelag, til undergrunden igen er klar til at nedsive vandet og derved ikke kommer gennem kloaknettet” udtaler kontrollant og blandemester Jan Skov Pedersen fra Skagen Beton i Aalborg.

Mulighederne ligger for fødderne af nordjyske virksomheder
I tæt samarbejde med alle nordjyske kommuner, erhvervscentre, Aalborg Universitet og Eniig Energi A/S er projektet ”Bæredygtig vækst gennem energi- og ressourceeffektive små og mellemstore virksomheder” igangsat af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE). Projektet har til hensigt at øge bundlinjen for nordjyske virksomheder ved hjælp af screeninger, der kan identificere virksomhedernes besparingspotentialer inden for energi- og ressourceoptimeringer. Har virksomheden store potentialer, får de derudover også muligheden for søge støtte på op til 60.000 kr. til en valgfrit konsulentforløb til udarbejdelse af en grøn forretningsmodel. Projektet er støttet af Vækstforum Nordjylland og EU gennem Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne.   Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af dere…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere