30.08.2016  |  Klima, miljø og energi

Solvatten giver rent vand i udviklingslande

Vanddunken Solvatten bruger solens stråler til at opvarme og rense vand i Østafrikanske lande som Uganda.

Solvatten er et svensk produkt, der ved hjælp af solenergi kan opvarme vand op til 75 grader og dermed rense de ellers bakterierige dråber – og det uden at udlede kulstof i atmosfæren. På den måde kan fattige hjem i udviklingslande let få vand, der er sikkert at drikke og bruge i madlavningen, uden at det belaster klimaet.

Solvatten som brand er gennem projekter med til at styrke forskellige virksomheders image i en bæredygtig retning. Hvis man som virksomhed etablerer et partnerskab med Solvatten, viser det, at du som virksomhed er engageret i at bringe varmt og rent vand til steder, der har hårdt brug for at løfte husholdnings- og hygiejneniveauet.

De fleste af Solvattens virksomhedsfunderede projekter bevæger sig inden for tre områder:

 • Reducering af virksomhedens CO2-aftryk
 • Udvikling af virksomhedens CSR-program
 • Sikre godt helbred hos medarbejdere i Østafrika

Q8 og Solvatten giver afrikanske familier rent drikkevand
Q8 er en af de virksomheder, der har implementeret et samarbejde med Solvatten i koncernens eksisterende CSR-program. Sammen har de to selskaber sørget for rent drikkevand til over 1.000 afrikanske familier.

Projektet går ud på, at Q8 gennem Solvatten donerer fire liter rent vand til en familie i Uganda, hver gang en bil kører igennem en vaskehal hos Q8.

”Sidste år resulterede danskernes bilvaske hos Q8 i omkring 1.000 Solvatten-vanddunke til familier i Uganda, og vi satser på samme antal i år. Det er en simpel måde som forbruger at støtte et godt formål og blot et af de mange bredere samfundsinitiativer, vi som virksomhed engagerer os i”, siger Annette Hansen, Head of CSR hos Q8 Danmark.

Om Solvatten

 • Er formet som en vanddunk og kan indeholde op til ti liter
 • Giver rent og varmt vand i 2-6 timer
 • En indikator viser hvornår vandet er rent for bakterier og dermed kan indtages
 • Produktet kan blive brugt flere gange om dagen
 • Transportabel og nem at betjene
 • Bruger hverken kemikalier eller batterier
 • Ingen omkostninger til vedligeholdelse
 • Har gennemsnitligt en levetid på syv til ti år

Læs også: WWF og Eniig vil forsyne Uganda med solenergi

Anette Hansen understreger, at Q8 er dybt engagerede i projektet, hvorfor de også har taget nye initiativer for at sprede budskabet:

”(…) Derfor har vi skrevet en lille børne- og familiebog om, hvordan vi hjælper med at skaffe drikkevand til familier i Uganda”.

Bogen har fået titlen ’Fu-Ture – Sol skaber rent vand’ og er skrevet i samarbejde med den svenske børnebogsforfatter Mikael Rosengren. Bogen bliver netop nu uddelt på udvalgte Q8-stationer, så længe lager haves.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere