08.12.2017  |  Klima, miljø og energi

Spirende designtalenter bruger kasserede DFD-tekstiler

Indhold fra partner Hvad er dette?

Unge designtalenter fra Designmuseum Danmarks designskole forvandlede kasserede hospitalslagner til couture. Det hele blev flot præsenteret under Kulturnatten.

​​​​​DFD’s kasserede tekstiler fra sundhedssektoren blev omdannet til couture, da en flok spirende designtalenter fra ungeholdet på Designskolen fra Designmuseum Danmark fik fingrene i det.  Det hele blev vist frem ved et spektakulært modeshow i forbindelse med Kulturnatten. 

Designskolen på Designmuseum Danmark arbejder meget at på at genbruge materialer i vores undervisningsforløb, og vi samarbejder løbende med eksterne partnere om donation af materialer. I forløbet her har vi arbejdet med kasserede tekstiler fra DFD, som blev brugt i et undervisningsforløb på vores ungehold. Forløbet tog udgangspunkt i museets udstilling om modeskaber Erik Morte​nsens kjoledesign med fokus på draperinger. Line Falk har været gæstelærer på forløbet www.linefalk.com​, og det har været et meget spændende samarbejde, hvor vi har arbejdet både med designprocessen, men også med bevidstheden om materialer og materialeforbrug.

- Kirsten Lassen, Projektansvarlig for Designskolen

Fokus på genanvendelse af tekstiler 

Som led i tekstilindustriens værdikæde bærer DFD et medansvar for den brug-og-smid-væk kultur, vi oplever i dag. Hver dag bliver der kasseret omkring et ton tekstiler, som har været brugt på restauranter, cafeer, hospitaler og i industrien. I DFD er der en målrettet indsats om at genanvende mest muligt for at reducere miljøpåvirkningerne og give tekstilerne nyt liv. Det kan bl.a. være i form af de nye kreationer, som Designskolens ungehold præsenterede under kulturnatten.  

Se flere billeder fra designprocessen og ikke mindst det endelige resultat her.

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

Som markedsledende servicevirksomhed inden for tekstil- og logistikløsninger, støtter vi vores kunder med specialiseret rådgivning, innovative løsninger og pålidelig service. Vask og logistik er i sagens natur miljøbelastende, og derfor bærer vi hos De Forenede Dampvaskerier et særligt ansvar. Der er både holdning og handling bag milj…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere