Stål- og metalplader pakkes ind i genbrugsmateriale

Plastark, som Lemvigh-Müller bruger til at beskytte stål- og metalplader mod skader på vej ud til kunderne, fremstilles nu med en høj andel af genbrugsmateriale.

Lemvigh-Müller har udskiftet plastark til beskyttelse af stål- og metalplader under transporten til en mere bæredygtig type..

Sort er det nye grønt – i hvert fald når det handler om de såkaldte kanalplastark, som Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, bruger til at beskytte stål- og metalplader mod skader på deres vej ud til kunderne.

Kanalplastarkene har skiftet farve fra rød til sort. Forklaringen er, at arkene, som tidligere bestod af 100 pct. nyproduceret plast, nu er fremstillet af 55-65 pct. genbrugsmateriale. Og da genbrugsmaterialet kan have alle tænkelige farver, er eneste mulighed for at opnå et ensartet slutprodukt at farve det sort.

Mindre belastende
Resultatet er mindre miljøbelastning, uden at der er gået på kompromis med kanalplastarkenes beskyttende egenskaber, og det er afgørende for Martin Søndergaard. Som logistikchef hos Lemvigh-Müller har han ansvaret for, at flere end 100.000 forsendelser om året når rettidigt og uskadt frem til kunderne.

”Når vi udskifter den traditionelle emballage, er det en forudsætning, at den nye type beskytter produkterne tilstrækkelig godt. Men vi holder øje med udviklingen og skifter emballage, hvis det er teknisk muligt og økonomisk forsvarligt. Kanalplastarkene er et eksempel på, at det kan lade sig gøre,” siger Martin Søndergaard.

Høj styrke og lav vægt
Kanalplastarkene har en struktur, som kombinerer høj styrke med lav vægt. De bruges som underlag på de paller, stålpladerne pakkes på, samt som øverste lag og beskytter mod vejr og vind samt mod skader og ridser under transporten. Det er nødvendigt at fremstille arkene i plast, fordi det i modsætning til fx pap ikke opsuger fugt, som kan føre til korrosion på pladerne. Genbrugsmaterialet suppleres med ny plast for at sikre tilstrækkelig styrke og kvalitet.

Alligevel er de nye kanalplastark et godt skridt på bæredygtighedsrejsen, mener Lemvigh-Müllers bæredygtighedschef, Pernille Kiær.

”Når vi udskifter kanalplastarkene til en type med mere genanvendt plast, er det  et tiltag på vores bæredygtighedsrejse. Den handler ikke kun om store, forkromede initiativer, men også om mindre tiltag, som opstår ude i vores forretning og er fornuftige, både forretningsmæssigt og miljømæssigt. Det synes jeg, dette tiltag illustrerer rigtig godt,” siger hun.

Reducerer forbruget
Samtidig med skiftet til plast med højere genbrugsandel er tætheden reduceret lidt. Det betyder, at Lemvigh-Müller skærer forbruget af materiale til kanalplastark ned med mere end 12 tons på årsbasis. Dertil kommer en betydelig miljøgevinst i form af 63 pct. reduceret CO2-udledning, 68 pct. reduceret energiforbrug og 79 pct. lavere vandforbrug for genbrugsandelen af plastmaterialet.

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

11.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller får gennembrud på jordbaserede solcelleanlæg

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

10.04.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Teknikgrossist skærer ned på emballage sammen med producent og installatør