10.09.2019 | Strategi & ledelse
Større virksomheder ser forretningsmæssige fordele i verdensmålene
En ny undersøgelse viser, at danske virksomheder bruger FN's verdensmål til at tiltrække samarbejdspartnere og medarbejdere.
Det er udbredt blandt større danske virksomheder at arbejde med FN's verdensmål. En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at to tredjedele af danske virksomheder, med over 250 ansatte, i 2019 interesserer sig for at bidrage til at opfylde et eller flere verdensmål.
49 procent af virksomhederne arbejder blandt andet med verdensmålene for at tiltrække samarbejdspartnere.
Læs også: Verdensmål og virksomheder: Vi har slet ikke alle med
Stort set alle virksomhederne i undersøgelsen har svaret, at de vil tage et større samfundsansvar, men cirka halvdelen af virksomhederne, der har deltaget i undersøgelsen, svarer også, at verdensmålene har en forretningsmæssig gevinst, det skriver Danmarks Statistik.
”Når så mange store virksomhedernes gerne vil arbejde for at opfylde FN’s verdensmål, hænger det formentligt også sammen med, at de i forvejen er forpligtiget til at arbejde med og rapportere om samfundsansvar. Begrundelserne for at tage verdensmålene om bord tyder også på, at målene giver mening i en forretningsmæssig sammenhæng,” siger Ole Olsen, specialkonsulent i Danmarks Statistik.
Alle brancher er interesseret i verdensmålene
Engagementet i verdensmålene er udbredt på tværs af brancher og ligger på samme niveau for ”industri og forsyning”, ”handel og transport” og ”erhvervsservice”, hvor 70-72 pct. af virksomhederne er engageret i verdensmålene.
”Tallene viser, at det ikke kun er virksomheder inden for brancher, hvor verdensmålene i kraft af virksomhedens produkt er relevante, der er engageret i at opfylde dem. Men der er selvfølgelig stor forskel på hvilke mål og delmål, som er relevante i de enkelte virksomheder,” siger Ole Olsen.
Ligestilling er et populært emne
Verdensmål og delmål om større ligestilling mellem kønnene er dem, som virksomhederne oftest arbejder på at opfylde. 60 procent af virksomhederne svarer, at de arbejder for øget grad af ligeløn, 52 procent arbejder for flere kvindelige ledere, og 52 procent er engageret i at mindske kønsdiskrimination og –chikane. Til sammenligning svarer kun 22 procent af virksomhederne, at de arbejder på at opfylde målet om lønstigning til lavindkomstgrupper.
Læs også: Nyt råd skal gøre danske virksomheder førende inden for bæredygtig og ansvarlig virksomhedsdrift
I undersøgelsen har Danmarks Statistik også spurgt til en række andre delmål. Resultaterne kan ses på Danmarks Statistiks hjemmeside eller i dette regneark. Du kan også finde statistik i relation til FN’s Verdensmål på Danmarks Statistiks verdensmålsplatform.
- MGC
Klima, miljø og energi

Landstrømsekspert: ”Danmark er bagud, men vi har ikke tabt”
Danske PowerCon har inden længe 10 store landstrømsanlæg i drift, men ingen af dem er i Danmark. ”Der mangler måske noget medfinansiering”, siger medstifter Peter C. Knudsen om investeringerne i de fleksible anlæg, som kan gøre en stor forskel for ikke mindst krydstogtindustrien.
Kommunikation

Nordeas kunder kan nu aflæse deres CO2-aftryk på mobilen
Nordeas kunder kan nu få et indblik i deres CO2-aftryk via mobilbanken. Formålet er at inspirere til at handle mere klimavenligt.
Klima, miljø og energi

BMW Group melder sig ind i grønt shippingsamarbejde
BMW Group ønsker at gøre deres maritime transport mere bæredygtig, og i 2030 er målet udelukkende at gøre brug af nuludledningsfragtskibe. Derfor har selskabet netop meldt sig ind i alliancen "Getting to Zero Coalition".
Klima, miljø og energi

SAS klar med effektiv Airbus til gavn for miljøet
SAS har præsenteret selskabets nyeste og mest CO2-besparende fly, en Airbus A350, som led i en strategi, der skal gøre virksomhedens flåde mere klimavenlig inden 2023. Transportministeren er godt tilfreds.
Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde skal forvandle rejeskaller til hundegodbidder
Teknologisk Institut indleder nyt samarbejde, der skal omdanne restprodukter fra rejeproduktionen til bæredygtigt foder til hunde. Det vil kræve ny teknologi, men også give mange fordele.
Menneskerettigheder

Danmarks største erhvervsorganisation vil have øremærket barsel til mænd
Adm. Direktør for Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, lægger for første gang nogensinde op til at mænd skal have ret til øremærket barsel og i fremtiden mulighed for mere end de otte ugers orlov, som EU kræver. Det skriver Berlingske.dk.