10.09.2019  |  Strategi & ledelse

Større virksomheder ser forretningsmæssige fordele i verdensmålene

En ny undersøgelse viser, at danske virksomheder bruger FN's verdensmål til at tiltrække samarbejdspartnere og medarbejdere.

Det er udbredt blandt større danske virksomheder at arbejde med FN's verdensmål. En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at to tredjedele af danske virksomheder, med over 250 ansatte, i 2019 interesserer sig for at bidrage til at opfylde et eller flere verdensmål. 

Læs også: Verdensmål og virksomheder: Vi har slet ikke alle med

Stort set alle virksomhederne i undersøgelsen har svaret, at de vil tage et større samfundsansvar, men cirka halvdelen af virksomhederne, der har deltaget i undersøgelsen, svarer også, at verdensmålene har en forretningsmæssig gevinst, det skriver Danmarks Statistik.

”Når så mange store virksomhedernes gerne vil arbejde for at opfylde FN’s verdensmål, hænger det formentligt også sammen med, at de i forvejen er forpligtiget til at arbejde med og rapportere om samfundsansvar. Begrundelserne for at tage verdensmålene om bord tyder også på, at målene giver mening i en forretningsmæssig sammenhæng,” siger Ole Olsen, specialkonsulent i Danmarks Statistik.

Alle brancher er interesseret i verdensmålene 
Engagementet i verdensmålene er udbredt på tværs af brancher og ligger på samme niveau for ”industri og forsyning”, ”handel og transport” og ”erhvervsservice”, hvor 70-72 pct. af virksomhederne er engageret i verdensmålene.

”Tallene viser, at det ikke kun er virksomheder inden for brancher, hvor verdensmålene i kraft af virksomhedens produkt er relevante, der er engageret i at opfylde dem. Men der er selvfølgelig stor forskel på hvilke mål og delmål, som er relevante i de enkelte virksomheder,” siger Ole Olsen.

Ligestilling er et populært emne
Verdensmål og delmål om større ligestilling mellem kønnene er dem, som virksomhederne oftest arbejder på at opfylde. 60 procent af virksomhederne svarer, at de arbejder for øget grad af ligeløn, 52 procent arbejder for flere kvindelige ledere, og 52 procent er engageret i at mindske kønsdiskrimination og –chikane. Til sammenligning svarer kun 22 procent af virksomhederne, at de arbejder på at opfylde målet om lønstigning til lavindkomstgrupper.

Læs også: Nyt råd skal gøre danske virksomheder førende inden for bæredygtig og ansvarlig virksomhedsdrift

I undersøgelsen har Danmarks Statistik også spurgt til en række andre delmål. Resultaterne kan ses på Danmarks Statistiks hjemmeside eller i dette regneark. Du kan også finde statistik i relation til FN’s Verdensmål på Danmarks Statistiks verdensmålsplatform.

- MGC

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere