27.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Stor fremgang i tilslutningen til Operation Clean Sweep

Indhold fra partner Hvad er dette?

Flere virksomheder har valgt at tilmelde sig miljøprogrammet Operation Clean Sweep (OCS), der reducerer spild af plastgranulat. Nu præsenterer vi en ny guide, som skal inspirere og gøre det endnu nemmere for virksomheder at komme i gang med OCS.

Over halvdelen af Plastindustriens medlemsvirksomheder, der håndterer eller er ansvarlig for transport af plastgranulat, har tilmeldt sig miljøprogrammet Operation Clean Sweep (OCS). Dermed er vi godt på vej mod målsætningen: at opnå 80 procent tilslutning i 2020.

En ny guide, der indeholder en række nemme og konkrete tiltag til at forebygge spild af granulat fra produktionen, skal gøre det endnu enklere for virksomheder at implementere OCS. Guiden er særligt henvendt til dem, der ønsker konkrete eksempler til alt fra køb af filtre til etablering af handlingsplan.

Anders Kildegaard Knudsen, miljøkonsulent i Plastindustrien, står bag guiden, som han har udviklet på opfordring fra flere medlemsvirksomheder.

Han fortæller:

- Flere medlemmer har udtrykt, at de mangler konkret inspiration til tiltag for at forebygge spild af granulat. Mange af tiltagene er ens på tværs af virksomhederne, og der er jo ingen grund til, at alle bruger tid på at opfinde den dybe tallerken, når man kan lade sig inspirere at de mange gode initiativer, der er derude.

Ny OCS-guide giver tips og inspiration

I forbindelse med udarbejdelsen af guiden er siderne om OCS-programmet på Plast.dk blevet opdateret. Samtidig er der indsat direkte links til de forskellige værktøjer, der er udviklet i de seks år, OCS har eksisteret.

- Således burde skridtet fra tilmelding til Operation Clean Sweep til konkret handling være væsentligt forkortet. Vi håber at det kan være med til, at endnu flere virksomheder melder sig til. Tilslutning til OCS er både godt for den enkelte virksomhed, for miljøet og ikke mindst for branchens omdømme, forklarer miljøkonsulent i Plastindustrien, Anders Kildegaard Knudsen.

Udover konkrete værktøjer til at komme i gang, præsenterer guiden en oversigt over de tilmeldte virksomheder til Operation Clean Sweep fordelt på de enkelte sektioner.

Oversigten over tilmeldte virksomheder kan findes her.

Læs den nye Operation Clean Sweep guide her:

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien. Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere