08.03.2021  |  Medarbejder

Stor interesse for lederkursus i håndtering af seksuelle krænkelser

Flere end 3.000 ledere har allerede tilmeldt sig Ledernes uddannelse indenfor håndtering og forebyggelse af sexisme på arbejdspladsen.

Fagorganisationen Lederne søsatte for nyligt en ny uddannelse, der har til formål at uddanne ledere til at håndtere og forebygge seksuelle krænkelser på de danske arbejdspladser.

Det skriver Finans. 

Ifølge undersøgelsen ’Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2018’ foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø havde 3,6 procent af danske beskæftigede været udsat for seksuel chikane indenfor det seneste år. Kvinder i aldersgruppen 18-34 år er særligt udsatte overfor seksuelle krænkelser.

Interessen for kurset har været overvældende og 3000 ledere har allerede tilmeldt sig.

Læs også: En femtedel af kvinderne i ingeniør-branchen har oplevet seksuelt krænkende adfærd indenfor det seneste år

”Der er ingen tvivl om, at debatten oven på Sofie Linde og andre modige kvinders opråb i efteråret gav mange virksomheder stof til eftertanke. Det er min klare oplevelse, at mange topledere efterfølgende har taget et kritisk blik på, om virksomheden har gjort nok for at forebygge sexchikane og har tilstrækkeligt klare retningslinjer for, hvordan man håndterer en konkret sag”, siger Ledernes adm. direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris.

Energi- og telekoncernen Norlys er blandt de deltagende virksomheder. Niels Duedahl, administrerende direktør i Norlys fortæller, at kurset skal være et supplement til de initiativer virksomheden allerede har sat i søen. Udover at have opsat forskellige rammer for håndtering af eventuelle krænkelser i virksomheden, har de også afholdt webinarer for alle ledere.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere