19.10.2021  |  Klima, miljø og energi

Storbritannien vil stoppe regnskovsrydning med ny klimaaftale

Storbritannien har netop meldt ud, at de gennem en aftale med flere verdensledere til COP26, vil forpligte relevante aktører og forbrugere til at stoppe skovrydning.

Den britiske regering presser efter sigende på for at få en ambitiøs aftale sat i stand mellem verdenslederne ved FN’s klimakonference COP26, der skal stoppe og vende landrydning i regnskoven inden 2030. Det skriver The Guardian.

Ifølge mediet, skal det ske gennem en forpligtelse fra producenter og forbrugere i at stoppe landrydning, til fordel for produktion af soja, kakao, kaffe og palmeolie.

COP26 vil løbe ad stablen fra 31. oktober til 12. november, hvor det forventes, at en samling af verdenslederne på anden dagen skal annoncere initiativet samt en model, der skal finansiere en videre forebyggelse og beskyttelse af regnskoven.

Læs også: Danmark har brug for lovgivning for at undgå at bidrage til afskovning af Amazonas skove

Ifølge en undersøgelse, kan store dele af Amazonas regnskov være på grænsen til at gå fra skov til savanne – et scenarie, man troede lå årtier i fremtiden. Skovrydning anses derudover for at være den næststørste kilde til menneskabt CO2-udledning. Og netop en standsning af naturens ødelæggelse er en hjørnesten i COP26’s fokus dette år.

En kilde til the Guardian fortæller i den forbindelse, at ”Ved COP26, vil der blive lagt en stor vægt på træet og dens betydning, fordi premierministeren personligt mener, at en beskyttelse af naturen og biodiversitet skal være en stor del af, hvordan vi håndterer klimaforandringerne. På samme måde som arbejdet med at nedsætte CO2-udledningen fra kul og biler, skal naturbaserede løsninger være en lige så stor prioritet”.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere