19.10.2021 | Klima, miljø og energi
Storbritannien vil stoppe regnskovsrydning med ny klimaaftale
Storbritannien har netop meldt ud, at de gennem en aftale med flere verdensledere til COP26, vil forpligte relevante aktører og forbrugere til at stoppe skovrydning.
Rydning af regnskoven står for den næststørste, menneskeskabte udledning af drivhusgasser. Arkivfoto.
Den britiske regering presser efter sigende på for at få en ambitiøs aftale sat i stand mellem verdenslederne ved FN’s klimakonference COP26, der skal stoppe og vende landrydning i regnskoven inden 2030. Det skriver The Guardian.
Ifølge mediet, skal det ske gennem en forpligtelse fra producenter og forbrugere i at stoppe landrydning, til fordel for produktion af soja, kakao, kaffe og palmeolie.
COP26 vil løbe ad stablen fra 31. oktober til 12. november, hvor det forventes, at en samling af verdenslederne på anden dagen skal annoncere initiativet samt en model, der skal finansiere en videre forebyggelse og beskyttelse af regnskoven.
Læs også: Danmark har brug for lovgivning for at undgå at bidrage til afskovning af Amazonas skove
Ifølge en undersøgelse, kan store dele af Amazonas regnskov være på grænsen til at gå fra skov til savanne – et scenarie, man troede lå årtier i fremtiden. Skovrydning anses derudover for at være den næststørste kilde til menneskabt CO2-udledning. Og netop en standsning af naturens ødelæggelse er en hjørnesten i COP26’s fokus dette år.
En kilde til the Guardian fortæller i den forbindelse, at ”Ved COP26, vil der blive lagt en stor vægt på træet og dens betydning, fordi premierministeren personligt mener, at en beskyttelse af naturen og biodiversitet skal være en stor del af, hvordan vi håndterer klimaforandringerne. På samme måde som arbejdet med at nedsætte CO2-udledningen fra kul og biler, skal naturbaserede løsninger være en lige så stor prioritet”.
- HCL
Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream
Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.
Supply chain

Knaphed på sand, sten og grus: Københavns betonaffald skal sikre råstoffer til fremtidens byggeri
Et nyt samarbejde mellem betonproducenten Unicon og Norrecco, der behandler byggeaffald med henblik på genanvendelse, vil modvirke mangel på råstoffer ved at udnytte større dele af overskuds- og nedrivningsbeton i hovedstadsregionen.
Strategi & ledelse

Purung teknologivirksomhed bliver del af international bæredygtighedsstandard
Den unge teknologivirksomhed Upström er netop blevet certificeret med ansvarligheds-certificeringen, B Corp, som de første i elektronikbranchen i Nordeuropa.
Klima, miljø og energi

Dansk FN-chef: Vi kan ikke genanvende os ud af klimakrisen
Inger Andersen, generaldirektør for FN's miljøprogram, advarer mod en stigende produktion af plastik.
Klima, miljø og energi

Forbrugerombudsmanden takker af
Sagsbunkerne med greenwashing er kun blevet højere, siden den afgående Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen har siddet på posten. Et problem, hun kalder et kollektivt selvmål for erhvervslivet.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.